Μεσσηνίας

Τεχνική σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για την ΟΧΕ Ταϋγέτου και τη ΒΑΑ Καλαμάτας

Συνάντηση εργασίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τους τεχνικούς συμβούλους για την ΟΧΕ Ταϋγέτου και την ΒΑΑ Καλαμάτας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027.

Κατά τη συνάντηση, παρουσία και υπηρεσιακών στελεχών της ΕΥΔΕΠ της Περιφέρειας (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ), επισημάνθηκε ότι όσον αφορά στην ΟΧΕ του ορεινού όγκου Ταϋγέτου (που αφορά στους Δήμους Καλαμάτας και Σπάρτης) ξεκινά άμεσα η δημόσια διαβούλευση με τους δήμους καθώς και άλλους φορείς ως προς τα έργα που χρειάζεται να ενταχθούν, ενώ τονίστηκε ότι η στρατηγική ευθύνη και ο γενικός συντονισμός υπάγονται στην Περιφέρεια.

Εξ άλλου, όσον αφορά στην στρατηγική για την ΒΑΑ Καλαμάτας (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), στη σημερινή σύσκεψη ξεκαθαρίστηκε ότι τα έργα που υπάγονται σε αυτή (λ.χ. οι πλατείες Υπαπαντής και 23ης Μαρτίου καθώς και έργα κοινωνικού χαρακτήρα) θα “περάσουν” στο νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027, από το οποίο θα διατεθούν αποκλειστικά οι πιστώσεις που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν τα εν λόγω έργα.

Σχετικές αναρτήσεις

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies