Τιμήθηκε ο προφήτης Ηλίας στην Μπούκα

Η γιορτή του Προφήτη Ηλία τιμήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στην περιοχή της Μπούκας, μέσα σε κλίμα κατάνυξη παρουσία πιστών που τηρώντας όλα τα υγειονομικά Πρωτόκολλα, εκτέλεσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα με ιδιαίτερη προσήλωση και με ιδιαίτερη πνευματική συμμετοχή.
Οι ορθόδοξοι δεν εορτάζουν την κοίμηση του, αλλά την ανάληψή του.
Ο Προφήτης Ηλίας άσκησε το προφητικό του χάρισμα επί 25 έτη. Προείπε την έλευση του Χριστού στη Γη, 816 χρόνια πριν από τη γέννησή του. Προικισμένος με θαυματουργή δύναμη, αγωνίστηκε με ζήλο και αυταπάρνηση για την εξύψωση της λατρείας του Θεού.
Το όνομα Ηλίαςαποτελεί ελληνική μεταφορά του αντίστοιχου εβραϊκού ονόματος Ελιγιαχού, το οποίο σημαίνει «Ο Θεός μου είναι Ο Ων».
Στον προφήτη Ηλία, αποδίδονται ορισμένα θαύματα. Κατά την Παλαιά Διαθήκη κατέβασε τρεις φορές φωτιά από τον ουρανό (Βασιλειών Γ ιη’ 39). Κατά το ίδιο βιβλίο, ο προφήτης Ηλίας με τον λόγο του εμπόδισε τη βροχή και δεν έβρεξε ο ουρανός για τριάμισι χρόνια. Επίσης του αποδίδεται η ανάσταση του νεκρού γιου της Σαραφθίας χήρας. Αναφέρεται ότι στο όρος Χωρήβ είδε τον Θεό.Η ιστορία αναφέρει πως ο προφήτης Ηλίας δεν έχει πεθάνει, αλλά αναλήφθηκε με πύρινη άμαξα στον ουρανό, αφού άφησε συνεχιστή του έργου του το μαθητή του, Ελισαίο.
Τέλος, στη Μεταμόρφωση του Ιησού, στάθηκε δίπλα Του μαζί με τον Μωϋσή.