Τι αναφέρουν τα διεθνή μέσα για τον θάνατο του οικουμενικού συνθέτη, του μαρξιστή επαναστάτη , όπως οι ΝΥ τον χαρακτήρισαν

Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι Έλληνας αλλά δεν ανήκει μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έναν από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες του 20ου αιώνα που έκανε γνωστό τον ελληνισμό στα πέρατα του κόσμου κάνοντας εκτενή αφιερώματα για το θάνατο του “Ζορμπά”.

Μίκης Θεοδωράκης: Τι αναφέρουν τα διεθνή μέσα για τον θάνατό του

Liberation

Ο συνθέτης της μουσικής στην ταινίας “Ζορμπάς ο Έλληνας” έφυγε από την ζωή στην Αθήνα σε ηλικία 96 ετών.

DW

Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο Έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης Ο γνωστός συνθέτης της ταινίας “Ζορμπάς ο Έλληνας” πέθανε σήμερα. Η μουσική και πολιτική φωνή του χαρακτήρισε την ιστορία της Ελλάδας.

CORRIERE DE LA SERRA

Ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης πέθανε σε ηλικία 96 ετών.Ήταν υποψήφιος για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2000 και συνεργάστηκε με τον μεγάλο ποιητή Γιάννη Ρίτσο.Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας βασανίστηκε και φυλακίστηκε ενώ η μουσική του απαγορεύτηκε

REUTERS

Ο Μίκης μας, έφυγε”. Ο συνθέτης του Ζορμπά πέθανε σε ηλικία 96 ετών

New York Times

Μίκης Θεοδωράκης, ο Έλληνας συνθέτης και μαρξιστής επαναστάτης, πέθανε σε ηλικία 96 ετών Εξαπέλυσε έναν πόλεμο λέξεων και μουσικής ενάντια στην στρατιωτική χούντα που απαγόρευσε την μουσική του και τον φυλάκισε από το 1967 μέχρι το 1974.