Μεσσηνίας

ΤΡΙΑ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΗΛΑ ΣΕ ΕΞΕΛΗΞΗ ΣΤΟ ΚΕΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Τρία μεγάλα έργα, βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο κέντρο της πόλης της Μεσσήνης. Η ολοκλήρωσή τους θα βελτιώσει την εικόνα της πόλης ενώ παράλληλα το κέντρο της θα γίνει λειτουργικότερο και ασφαλέστερο για τις μετακινήσεις των πολιτών.
Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζονται οι εργασίες του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου, όπου αυτές τις ημέρες το συνεργείο πραγματοποιεί εργασίες στο ανατολικό πεζοδρόμιο της οδού Δημητρίου Κούτσικα λίγο πριν τη συμβολή της με την οδό Πολυτεχνείου. Σημειώνεται ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα ξεκινήσει και το έργο τοποθέτησης νέου μηχανισμού λειτουργίας στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας.

Παράλληλα επί της οδού Μουλαβασίλη εκτελούνται εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης από τη ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και είναι προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ. Συνολικά εντός της πόλης της Μεσσήνης, θα γίνει υπογειοποίηση μέσης τάσης σε μήκος 18 χλμ και χαμηλής τάσης σε μήκος 8 χλμ. δικτύου. Με την ολοκλήρωση του έργου, η οποία προβλέπεται μέχρι τον Ιούνιο του 2024, θα καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες για τα επόμενα 50 χρόνια και θα υπάρξει αισθητική αναβάθμιση της πόλης και βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Επιπλέον, στην τελική του φάση βρίσκεται το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας και διαχείρισης ομβρίων υδάτων στη Μεσσήνη. Τα συνεργεία κατασκευάζουν αγωγούς ομβρίων υδάτων και υδροφρεάτια επί της οδού Καπετάν Κρόμπα. Το έργο υλοποιείται από τη ΔΕΥΑΜ υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεσσήνης. Με την ολοκλήρωσή του, θα αποτραπούν πλημμύρες σε υπόγεια και ισόγεια κτίσματα και θα ανακουφιστούν σημαντικά περιοχές όπου λίμναζαν μέχρι σήμερα όμβρια ύδατα προκαλώντας προβλήματα σε οχήματα και πεζούς.
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος επιθεώρησε τα έργα στο σύνολό τους, εκτίμησε ότι σύντομα η πρόσκαιρη όχληση που προκαλούν οι εργασίες σε κεντρικά σημεία της Μεσσήνης, θα δώσει τη θέση της σε ολοκληρωμένα, λειτουργικά και ασφαλή έργα, αλλάζοντας την εικόνα της πόλης.

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ TOY ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ ΣΤΟ BLENDED SKILLS COMPETITION ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ TEF : TOURISM EDUCATION OF THE FUTURE

admin2020

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ

admin2020

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies