Μεσσηνίας

Υπερβολικές και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής της Μεσσηνίας

Με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή μας Αλέξη Χαρίτση για τις καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του Αεροδρομίου και τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για το Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων που εξελίχθηκε σε ομόθυμη θέση για την αναβάθμιση του πολιτικού αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», θα θέλαμε να τονίσουμε ότι:

α) Προτεραιότητα για τον τόπο μας αποτελεί η αναβάθμιση του πολιτικού αεροδρομίου Καλαμάτας. Πρόκειται για το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της πατρίδας μας, που πρέπει να αναβαθμιστεί, για να ανταποκριθεί στον κομβικό του ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της νότιας Πελοποννήσου. Η κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα του αεροδρομίου, να προωθήσει το κρίσιμο θέμα των απαλλοτριώσεων και να υλοποιήσει, επιτέλους, τις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις προς την επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία της Μεσσηνίας.

Όσον αφορά το Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων θα θέλαμε να επισημάνουμε πως δεν είναι δυνατόν να μεθοδεύονται εξελίξεις εν κρυπτώ, χωρίς καμία θεσμική ενημέρωση στο Κοινοβούλιο, αν και ο βουλευτής μας Αλέξης Χαρίτσης έχει καταθέσει σχετική ερώτηση από τον Ιούλιο του 2020. Δεν είναι δυνατόν να προοιωνίζονται εξελίξεις χωρίς καμία διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις, τους αρμόδιους φορείς, την τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση. Τη στιγμή μάλιστα που, όπως κατήγγειλε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος, η συμφωνία είναι σκανδαλώδης και περιλαμβάνει αδικαιολόγητα υπέρογκες δαπάνες, χωρίς να λάβει απάντηση. Οι ανησυχίες και τα ερωτήματα γίνονται ακόμα πιο έντονα, αν αληθεύουν ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρουν πως με κατεπείγουσες διαδικασίες το υπουργείο Άμυνας παραχωρεί απευθείας (!) με συμβόλαιο μίσθωσης σε ιδιωτική εταιρεία όλο το εκπαιδευτικό έργο, τα πτητικά μέσα και την τεχνική υποστήριξη στο Κέντρο Καλαμάτας, αλλά και προτού το πρόγραμμα τεθεί στην κρίση της στρατιωτικής ηγεσίας. Πληροφορίες που μέχρι στιγμής δεν έχουν διαψευστεί.

β) Εξίσου σημαντική προτεραιότητα για τον τόπο μας αποτελεί όμως και το πολύπαθο έργο βελτίωσης του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη. Πρόκειται για τον δρόμο που ενώνει το μεγαλύτερο με αναπτυξιακή δυναμική μέρος της Μεσσηνίας με το πολιτικό αεροδρόμιο και τον αυτοκινητόδρομο του “Μορέα”.

Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να πάψει να κωλυσιεργεί και να ασχοληθεί με υπευθυνότητα με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του τμήματος Καλαμάτα – Ριζόμυλος, που έχουν μείνει έγκλειστοι για 6 μήνες (!) σε υπηρεσιακά υπουργικά συρτάρια και να προωθήσει αποφασιστικά τις διαδικασίες του διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μεσσηνίας, οδεύοντας προς την προγραμματισμένη νομαρχιακή του συνδιάσκεψη, θα συνεχίσει να επικαιροποιεί τις πάγιες θέσεις του για τις υποδομές του νομού, θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να παρεμβαίνει για την προώθηση των σημαντικών ζητημάτων της περιοχής μας. Καθυστερήσεις κι εμπόδια στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, είναι αυτονόητο πως θα αναδεικνύονται και θα επικρίνονται. Η ανάπτυξη της Μεσσηνίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιμένει άλλο.

Σχετικές αναρτήσεις

Στην τελική φάση των τευχών δημοπράτησης το Μιναγιώτικο φράγμα

admin2020

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Τ. ΚΑΤΣΟΥΛΙΔΗ

admin2020

Βαγγέλης Ξυγκώρος νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies