ΑργολίδοςΚορίνθουΜεσσηνίας

Υπογράφονται αύριο παρουσία του πρωθυπουργού συμβάσεις για δύο σημαντικά οδικά έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσο

Υπογράφονται αύριο παρουσία του πρωθυπουργού συμβάσεις για δύο σημαντικά οδικά έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου -στον κόμβο Νεμέας για τη σύνδεση της Αργολίδας με τον Α7 και στην Καλαμάτα για τον οδικό άξονα νοτιοδυτικής Πελοποννήσου

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα βρίσκεται αύριο Παρασκευή 21 Απριλίου, στις 9.30 το πρωί, στον κόμβο Αρχαίας Νεμέας στα Δερβενάκια, όπου -παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- υπογράφεται η σύμβαση για το σημαντικό οδικό έργο της σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7.

Εξ άλλου, παρουσία του πρωθυπουργού -τον οποίο θα συνοδεύει ο περιφερειάρχης- θα υπογραφεί επίσης στον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, στις 6.30 αύριο το απόγευμα, η ΣΔΙΤ για τον οδικό άξονα νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, ο οποίος θα συνδέει την μεσσηνιακή πρωτεύουσα με τον Ριζόμυλο, την Πύλο και τη Μεθώνη.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΜΕ Α7

Η χρηματοδότηση του εν λόγω έργου -η εργολαβική σύμβαση του οποίου ανέρχεται σε 37.258.916,01 ευρώ- θα γίνει από το ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και συγκεκριμένα από το Τοµεακό Πρόγραµµα “Μεταφορές” του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο οδικό έργο, στο σύνολό του, προβλέπεται στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών.

To εν λόγω έργο αφορά στην κατασκευή του τελευταίου συνδετήριου τμήματος, μήκους 7 χιλιομέτρων, της νέας επαρχιακής οδού ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων, η οποία θα συνδέσει το οδικό δίκτυο της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κορίνθου – Τριπόλεως).

Ο πιο πάνω δρόμος, συνολικού μήκους 25 χιλιομέτρων -που συνδέεται με την υπό κατασκευή εθνική οδό Ναυπλίου – Λυγουριού μήκους 15 χιλιομέτρων-, αναμένει την υλοποίηση του μοναδικού και τελευταίου τμήματος, αυτού των Δερβενακίων, προκειμένου να ολοκληρωθεί και παράλληλα να αξιοποιηθεί η ανάδειξη των πολιτιστικών πόρων, όχι μόνο της Αργολίδας, αλλά και όλου του ανατολικού άξονα της Πελοποννήσου.

Με την παράδοση σε χρήση τoυ πιο πάνω οδικού άξονα βελτιώνεται η ασφάλεια και η κυκλοφοριακή ικανότητα των οδικών δικτύων των Π.Ε. Αργολίδας και Κορινθίας.

ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΝΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ο οδικός άξονας νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, ο οποίος θα συνδέει την Καλαμάτα με τον Ριζόμυλο, την Πύλο και τη Μεθώνη, είναι συνολικού μήκους περίπου 50 χιλιομέτρων και εκτιμώμενου κόστους περί τα 312 εκατ. ευρώ, με την διάρκεια της ΣΔΙΤ να είναι 30 χρόνια.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο οδικό έργο στην νότια Πελοπόννησο και το δεύτερο μεγαλύτερο για την ευρύτερη περιοχή (με πρώτο το Πάτρα – Πύργος) το οποίο περιλαμβάνει, βελτίωση και αναβάθμιση περίπου 20 χιλιομέτρων υφιστάμενων οδών, κατασκευή νέας αρτηρίας σε ένα μήκος περίπου 30 χιλιομέτρων, προσαρμογή και βελτίωση 7 χιλιομέτρων κάθετου οδικού δικτύου, κατασκευή νέου παράπλευρου οδικού δικτύου 40 χιλιομέτρων, κατασκευή 12 γεφυρών, κατασκευή 15 χιλιομέτρων τοπικών οδών πρόσβασης, καθώς επίσης και πολλά συνοδευτικά τεχνικά έργα όπως ισόπεδους κόμβους, υδραυλικά έργα, τοίχους αντιστήριξης κ.α.

Σχετικές αναρτήσεις

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στους Νομούς Κορινθίας, Αργολίδας και Λακωνίας για την Πέμπτη 20 Ιουνίου

admin2020

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies