Μεσσηνίας

Υποτροφίες Αριστείας

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά απονέμουν Υποτροφίες Αριστείας σε μαθητές της β/θμιας εκπαίδευσης με κριτήριο την ακαδημαϊκή τους επίδοση και την εξαιρετική διαγωγή τους.

Συγκεκριμένα για το σχολικό έτος 2023-2024 θα απονεμηθούν οι ακόλουθες υποτροφίες:

  1. 4 συνολικά Υποτροφίες ακαδημαϊκής αριστείας σε μαθητές/τριες οποιουδήποτε δημόσιου ή ιδιωτικού σχολείου που το 2023 θα ολοκληρώσουν την α΄, β΄, γ΄ Γυμνασίου και την Α΄ Λυκείου με γενική βαθμολογία στις προαγωγικές γραπτές εξετάσεις του Ιουνίου μεγαλύτερη του19,01 για Γυμνάσιο και 18,75 για Λύκειο αντίστοιχα.
  2. Οι υποτροφίες Αριστείας θα καλύπτουν το 50% των διδάκτρων για ένα έτος και δύνανται να συνεχίζουν να χορηγούνται στους μαθητές/τριες μέχρι την αποφοίτηση τους από την σχολική βαθμίδα του Γυμνασίου ή Λυκείου αντίστοιχα, εφόσον ο υπότροφος συνεχίζει να συγκαταλέγεται στην 3άδα με την υψηλότερη βαθμολογία της τάξης και η διαγωγή του παραμένει εξαιρετική.
  3. Η περίοδος αξιολόγησης και επαναξιολόγησης των Υποτροφιών ορίζεται και ανακοινώνεται κάθε χρόνο πριν την λήξη του σχολικού έτους .
  4. Εφόσον οι αιτήσεις ξεπεράσουν τον προβλεπόμενο αριθμό, θα διενεργηθεί κλήρωση στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την διαδικασία αξιολόγησης υποψήφιου υπότροφου.
  5. Ως περίοδος εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συμμετοχή των μαθητών στην διαδικασία αξιολόγησης υποψήφιων υπότροφων ορίζεται η 16η εως 30η Ιουνίου
  6. Η αίτηση με τα δικαιολογητικά μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ em@bougas-school.gr
  7. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας και στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δια ζώσης ενημέρωση.

Η διαδικασία αξιολόγησης του υποψήφιου υπότροφου περιλαμβάνει

  • Κατάθεση αποδεικτικού βαθμολογίας από το σχολείο φοίτησης, καθώς και συστατική επιστολή από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας για την εξαιρετική διαγωγή του μαθητή/ μαθήτριας.
  • Συνέντευξη του υποψήφιου Υπότροφου από 3μελή Επιτροπή Αξιολόγησης Αιτήσεων.
  • Ενημέρωση του Υποψήφιου Υπότροφου και των κηδεμόνων του για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και τον Κανονισμό Λειτουργίας, καθώς και τα κριτήρια διατήρησης της υποτροφίας και το Συμβόλαιο Υπότροφου.

Σχετικές αναρτήσεις

Λ. ΚΑΒΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧ. ΜΕΣΣΗΝΗ

admin2020

Δ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ

admin2020

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-6-2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies