Μεσσηνίας

ΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η Καλαμάτα είναι έδρα Εφετειακής Περιφέρειας. Το Δικαστικό Μέγαρο είναι μεγάλο και σύγχρονο. Αναπόφευκτα λοιπόν, κάποιες ημέρες κάθε εβδομάδα, υπάρχει μεγάλη προσέλευση πολιτών και μεγάλος συνωστισμός. Ειδικά έξω από τα γραφεία των Εισαγγελικών Λειτουργών παρατηρούνται συχνά ανησυχητικές εντάσεις.

Τα μέτρα ασφάλειας που υπάρχουν στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας είναι ελλιπέστατα. Φυσικά δεν υπάρχει πύλη ανίχνευσης μετάλλων, πύλη που υπάρχει παραδείγματος χάριν σε άλλες κρατικές υπηρεσίες της πόλης μας, όπως στην Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας, με συνέπεια ο καθένας να μπορεί να εισέλθει, σε οποιοδήποτε χώρο επιθυμεί του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, ανενόχλητος. Κατά κανόνα υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη μόνο όταν εκδικάζονται υποθέσεις για τις οποίες υπάρχει φόβος επεισοδίων.

Καθίσταται επιτακτική ανάγκη η Αστυνομική Διεύθυνσή Μεσσηνίας να διαθέσει ικανή δύναμη και αστυνομική φρουρά στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας για αποτρεπτικούς λόγους και επιπλέον να υπάρχει μόνιμος αστυνομικός στους χώρους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Σας επισημαίνουμε, για άλλη μία φορά, το πρόβλημα που υπάρχει από την μη φύλαξη από Αστυνομικό του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας και αιτούμεθα την άμεση επέμβαση σας, για να υπάρχει πλέον ικανή αστυνομική παρουσία από την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, ενόψει της ουσιαστικής ενάρξεως του νέου δικαστικού έτους.

Σχετικές αναρτήσεις

Μέσα σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Γ.Π.Σ. Πάμισου

admin2020

Πανηγυρικός εορτασμός Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Μεσσήνη

admin2020

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στη παραλία της Μπούκας στην Μεσσήνη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies