Χαρδαλιάς: Οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για το κοινό – BINTEO

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για το κοινό, έστειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων προέτρεψε τους πιστούς “να προσευχηθούμε από το σπίτι” και εξέφρασε την εκτίμησή του πως δεν θα υπάρξουν συμπολίτες μας που θα παραβλέψουν τις οδηγίες και θα μεταβούν στους ναούς.

Αναλυτικά, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, η πολιτεία έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να αποφευχθεί χωρίς εξαιρέσεις ο συγχρωτισμός των πολιτών και μετάδοσης του κορονοϊού, σε αυτό το πλαίσιο υπενθύμισε πως η Εκκλησία της Ελλάδος “συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού, έδωσε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γενναιότητας στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πολιτείας, κατευθύνεις προς τους πιστούς ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας”.

Επικαλούμενος τις σημερινές διευκρινίσεις του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδας, Μητροπολίτη Ναύπακτου, τόνισε ότι οι ναοί θα είναι ανοικτοί τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μόνο σε συγκεκριμένες ώρες αποκλειστικά για τους ιερείς και το απολύτως αναγκαίο προσωπικό των ναών, δηλαδή για έναν ψάλτη και έναν νεωκόρο. “Οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς”, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. Διαμήνυσε, επίσης, πως δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια.