ΑργολίδοςΑρκαδίαςΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίας

Άγγελος Χρονάς: «Μηχάνημα μοριακού ελέγχου σε όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου από την Περιφέρεια»

Σύσκεψη στην Τρίπολη με τους Ιατρικούς Συλλόγους-

Οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν, το προσεχές διάστημα, για την στήριξη Νοσοκομείων και ιδιωτών Ιατρών στην μάχη κατά του κορωνοϊού, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τη συμμετοχή όλων των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς, ο Πρόεδρος του ΠεΣυ Μ.Σκαντζός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χ.Λαμπρόπουλος καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης με τον αναπληρωτή του κ.Καμαρινόπουλο.

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε πως πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να υπάρξει μηχάνημα μοριακού ελέγχου σε όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου (τουλάχιστον ένα ανά Περιφερειακή Ενότητα)

Ακόμα έγινε αναφορά και σε άλλες ενέργειες που μπορούν να γίνουν από πλευράς Περιφέρειας για την στήριξη των Νοσοκομείων-Κέντρων Υγείας και Ιδιωτικών Ιατρείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τόσο σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, όσο και σε προσλήψεις προσωπικού.

Είναι γνωστό πως η Περιφέρεια και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έχει δηλώσει πως 800 χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν για την πρόσληψη προσωπικού, ενώ θα πρέπει να γίνουν και ενέργειες ώστε τα νοσοκομεία να στελεχωθούν κατάλληλα, και να αποτελέσουν εν δυνάμει νοσοκομεία covid-19, αν και εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Επίσης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στις δειγματοληψίες για κορωνοϊό , καθώς και η πραγματοποίηση ενημερωτικών δράσεων, ώστε ο κόσμος να τηρεί τους κανόνες προστασίας, αλλά και να αποφεύγει την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών, ώστε να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η επόμενη περίοδος, η οποία εκ των πραγμάτων είναι δύσκολη, λόγω της αύξησης των ιώσεων.

Συνάντηση Άγγελου Χρονά με τον Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης

Στο γενικότερο πλαίσιο ενημέρωσης του, με την ιδιότητα του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Άγγελος Χρονάς είχε συνάντηση και με τον Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Αναστάσιο Τζανή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ.Χρονάς ενημερώθηκε πλήρως για την λειτουργία του Νοσοκομείου και τις ανάγκες του και, σύμφωνα και με τις προθέσεις του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, σύντομα το Νοσοκομείο θα διαθέτει Διαγνωστικό μηχάνημα μοριακού ελέγχου για COVID-19, ενώ θα εξεταστούν και τα υπόλοιπα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση, όπως η προμήθεια αναπνευστήρων και άλλων υλικών.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και η διάθεση συνεργασίας είναι δεδομένη, αφού η Περιφέρεια θα είναι αρωγός στα Νοσοκομεία, όσο της επιτρέπεται από τις δυνατότητες και τις αρμοδιότητες που έχει.

Ο κ. Χρονάς αν απαιτηθεί θα πραγματοποιήσει εκ νέου συναντήσεις με Γιατρούς αλλά και λοιπό προσωπικό των Νοσοκομείων

Σχετικές αναρτήσεις

«Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ»

admin2020

«Συνέντευξη τύπου στα πλαίσια του 10ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΕΛΙΑΣ»

admin2020

Στον Δήμο Οιχαλίας η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Βούλα Πατουλίδου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies