ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Άκυρη η οικοδομική άδεια του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κόρινθο

Συμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου των δημοτών που ζήτησαν την ακύρωση της υπ αριθμ. 167/2017 άδεια δόμησης της Πολεοδομίας του Δήμου Κορινθίων που αφορά την ανέγερση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμάτων και κομποστοποίησης που οικοδομούνταν απο το Δήμο Κορινθίων:

Με την υπ αριθμ. 696/2021 απόφαση του Έ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας έγινε δεκτή
η αίτηση ακυρώσεως των εντολέων μας και ακυρώθηκε οριστικά η υπ αριθμ. 167/2017 άδεια δόμησης της Πολεοδομίας του Δήμου Κορινθίων.

Η ως άνω απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας μας δέχτηκε τους λόγους της αιτήσεως μας περί ακυρώσεως της προσβαλλόμενης άδειας δόμησης, αφού διέγνωσε οτι η ως άνω άδεια δόμησης παραβίασε με την έκδοσή της διατάξεις που προστατεύουν το περιβάλλον και τον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων λατομείων των Εξαμιλίων και έκρινε οτι η χωροθέτηση της εν λόγω εγκατάστασης στο σημείο που εκτελούνταν τα έργα ανέγερσης, βάσει της ως άνω άδειας δόμησης, δεν είναι νόμιμη.

Κατόπιν της εκδόσεως της ως άνω δικαστικής απόφασης και σύμφωνα με το Νόμο,
όλες οι κατασκευές που έχουν πραγματοποιηθεί στο σημείο ανέγερσης της εγκατάστασης του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων και κομποστοποιήσης είναι πλέον αυθαίρετες και κατεδαφιστέες, αφού τα αποτελέσματα της ως άνω δικαστικής απόφασης  ισχύουν ex tunc (αναδρομικά).

Η ως άνω δικαστική απόφαση αποτελεί δικαίωση του αγώνα των εντολέων μας, αλλά και δικαίωση των όσων αναφέραμε στους αρμοδίους φορείς αλλά αυτοί αδιαφορούσαν και εν γνώσει τους παραβίαζαν τό Νόμο προκαλώντας βλάβη στο περιβάλλον αλλά και στα χρηματικά διαθέσιμα του Δήμου Κορινθίων δεδομένου οτι έχουν δοθεί από το Δημοτικό Ταμείο  χρηματικά ποσά εκατομμυρίων ευρώ τόσο για την ανέγερση της εν λόγω εγκατάστασης σε μη νόμιμο σημείο όσο και για τη προμήθεια των μηχανημάτων λειτουργίας του, χρηματικά ποσά τα οποία αποτελούν χρήματα των δημοτών αφού η εν λόγω εγκατάσταση χρηματοδοτείτο αποκλειστικά απο το Δήμο Κορινθίων που ήταν ο φορέας του έργου.

Καλούμε τους αρμοδίους φορείς να λάβουν σοβαρά υπ όψη τα ανωτέρω και πλέον να καταλάβουν οτι συμβάσεις εκατομμυρίων ΕΥΡΩ θα πρέπει να υπογράφονται αφού έχει ελεγχθεί η νομιμότητά τους σε όλες τις εκφάνσεις τους απο ειδικούς επιστήμονες και όχι απο δήθεν “ειδικούς”.

ΣΧΟΛΙΟ:

Η κατάληξη  μέχρι στιγμής της προσπάθειας του πρώην Δημάρχου Αλ. Πνευματικού να οικοδομηθεί ένα εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και κομποστοποίησης, αποτελεί το επιστέγασμα (ας ελπίσουμε) της αυταρχικής διοίκησης που είχε επιβάλει στον Δήμο κορινθίων.

Δεν είναι δυστυχώς το μοναδικό επίτευγμα του πρώην Δημάρχου, αν αναλογιστούμε τις καταστροφές που προκάλεσε στον μνημείο βιομηχανικής Αρχαιολογίας του σιδηροδρομικού σταθμού ΣΠΑΠ στην Κόρινθο και την πλατεία Περιβολάκια.

Για το τελευταίο μάλιστα επίτευγμα του και με βάση την κατάληξη που είχε η προσπάθειά του να οικοδομήσει ένα εργοστάσιο απορριμμάτων σε ακατάλληλο χώρο, αποδεικνύει την έλλειψη ευθύνης που διακρίνει την παρούσα δημοτική αρχή, καθώς και το σύνολο σχεδόν της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης, οι οποίες αρνήθηκαν δια της σιωπής της και δια της κινήσεως διαφόρων μηχανισμών να προσφύγουν δικαστικά κι διοικητικά κατά της Μελέτης που εκπόνησε (και εν τέλει εφαρμόστηκε) ο συνεργάτης του Αλέξανδρου Πνευματικού, μηχανικός Παπακυριάκος για την πλατεία, αγνοώντας βασικές παραμέτρους περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Η επέτειος της μάχης του Ισθμού και των Εξαμιλίων

admin2020

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Roadshow στην Πελοπόννησο

admin2020

Εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης | Δημήτρης Πτωχός προς μαθητές: «Είμαστε δίπλα σας για να αναζητήσετε όσα μπορείτε να κάνετε εδώ, στην Πελοπόννησο, στην Ευρώπη»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies