ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Άλλη μια σύσκεψη για πυροπροστασία μετά την καταστροφή στην Κορινθία

Η αποτυχία των αρμόδιων αρχών να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την πρόσφατη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ένα χωράφι στον Σχίνο και τελικά κατέκαψε 75.000 στρέμματα παρθένου δάσους, έχει θορυβήσει την κυβέρνηση, που επιχειρεί πλέον με συνεχείς συσκέψεις και ανακοινώσεις να πείσει ότι –τώρα– είναι πανέτοιμη να διαχειριστεί την κατάσταση.

 

Σημειώνεται πάντως ότι μια σειρά από πυρκαγιές τις τελευταίες ημέρες εξακολουθούν να προκαλούν προβληματισμό, ενώ ήδη πολλοί πολίτες στους δήμους της Αττικής διαμαρτύρονται γιατί ακόμη δεν έχουν απομακρυνθεί τα δέντρα που έσπασαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης κακοκαιρίας του χειμώνα.

Η έκτακτη σύσκεψη του Σαββάτου, λοιπόν, που έγινε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, είχε ως αντικείμενο 18 περιοχές της Αττικής, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ουσιαστικά να υπόσχεται ότι όλα θα πάνε καλά, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «δεν θέλουμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη».

 

 

Ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε «με τους δημάρχους 11 Δήμων της Αττικής, 18 περιοχών, οι οποίες έχουν κηρυχθεί από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας ως επικίνδυνες, ευάλωτες περιοχές. Γίνεται για πρώτη φορά αυτή η διαδικασία, γιατί, όπως ξέρετε, η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι τώρα κηρυσσόταν μετά από μια καταστροφή. Τώρα λοιπόν ακολουθούμε την ανάστροφη διαδικασία».

 

Όπως τόνισε, «δεν θέλουμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη, έχουμε πολύ στενή συνεργασία με τους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη, προκειμένου να πάρουμε όλα τα μέτρα πρόληψης, όπως να κάνουμε τους καθαρισμούς, την αποκομιδή των κλαδιών που υπάρχουν ακόμα και από τη “Μήδεια”, καθώς και αυτών που θα κλαδευτούν κι αυτές τις μέρες, έτσι ώστε, μπαίνοντας στην αντιπυρική περίοδο, να εξασφαλίσουμε ότι οι οικισμοί αυτοί, η Αττική, ολόκληρη η Ελλάδα, θα είναι ασφαλείς, δεν θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και ταυτόχρονα θα προστατεύσουμε το περιβάλλον».

 

Δεσμεύθηκε επίσης «ότι είμαστε μαζί με το Πυροσβεστικό Σώμα, μαζί με όλες τις Υπηρεσίες της χώρας, άγρυπνοι, έτσι ώστε η χρονιά αυτή να τελειώσει με τρόπο που θα καταστήσει τη χώρα ασφαλή και απρόσβλητη από φυσικές καταστροφές».

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Βασίλειος Κόκκαλης, καθώς και οι δήμαρχοι των 11 Δήμων της Αττικής στους οποίους υπάγονται οι εν λόγω 18 περιοχές και συγκεκριμένα οι δήμαρχοι: Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Μαρκόπουλου-Μεσογαίας Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου, Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, Μάνδρας-Ειδυλλίας Χρήστος Στάθης και Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος.

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies