ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Άμεσα να δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των ΑμεΑ και των χρονίως πασχόντων

Πλατιά σύσκεψη πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) με τη συμμετοχή εκπροσώπων διαφόρων φορέων.

 

Στη σύσκεψη εκφράστηκε η αγανάκτηση, αλλά και η μαχητική θέληση των αναπήρων, των χρονίων πασχόντων, αλλά και γονέων και κηδεμόνων των ΑμεΑ, με τον αγώνα τους να διεκδικήσουν να ξαναγυρίσει στο σπίτι του ο ανάπηρος και η υπερήλικη μητέρα του που πετάχτηκε στον δρόμο παραμονές των Χριστουγέννων ύστερα από έξωση στα Άνω Πετράλωνα. Να σταματήσουν και να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί 1ης και 2ης κατοικίας. Να πάνε επιτέλους σχολείο τα περισσότερα από 500 παιδιά με αναπηρία στην Αττική και 1.000 σε όλη την Ελλάδα, καθώς δεν έχει λυθεί το θέμα της μεταφοράς με ευθύνη των Περιφερειών τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Να μπει τέρμα στην υπομετάγγιση των παιδιών με μεσογειακή αναιμία, την υποθεραπεία των χρονίως πασχόντων, τις πληρωμές για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις.

 

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών, να σταλεί διαμαρτυρία στην υπουργό Προστασίας Οικογένειας και αίτημα για κατεπείγουσα συνάντηση για την έξωση του ανάπηρου. Επισήμαναν ότι αν δεν δοθεί άμεσα λύση θα δώσουν απάντηση με μαζικό συλλαλητήριο.

 

Για τη μεταφορά των παιδιών από και προς τα Ειδικά Σχολεία αποφασίστηκε να ζητηθεί κατεπείγουσα συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής Ν. Χαρδαλιά και αν δεν δοθεί άμεση λύση μαζί με άλλους φορείς να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στο υπουργείο Παιδείας και όπου αλλού χρειαστεί.

 

Ακόμη αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες ενάντια στην υποθεραπεία, τις πληρωμές για τις ανάγκες περίθαλψης των χρονίως πασχόντων.

Σχετικές αναρτήσεις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies