ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Άρση lockdown: Ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, βρεφονηπιακοί σταθμοί, συναυλίες -Παραμένει το sms στο λιανεμπόριο

  • Από αύριο, Σάββατο 8 Μαΐου ανοίγουν ξανά οι οργανωμένες παραλίες.
  • Από 8 Μαΐου μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • Την Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν δημοτικά σχολεία και γυμνάσια με βεβαίωση αρνητικού self test για μαθητές, καθηγητές και εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.
  • 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με την διενέργεια εξετάσεων όπως πανελλήνιες και εξετάσεις τίτλων επάρκεια ξένων γλωσσών.
  • Επίσης 10 Μαΐου ανοίγουν τα διοικητικά δικαστήρια και επανεκκινούν ορισμένες διαδικασίες σε ποινικά και πολιτικά δικαστήρια.
  • Από 17 Μαΐου επαννεκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και Κολέγια ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων απόφοιτων μεταλυκιακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.

Σαφείς τάσεις αποκλιμάκωσης της πανδημίας

Παίρνοντας τον λόγο, η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε πως τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν σε ανθρώπους 20 με 60 ετών, που εμφανίζουν μεγάλη κινητικότητα στη χώρα μας.

Όπως τόνισε η λοιμωξιολόγος, οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία εμφανίζουν σταθερά πτωτική πορεία για 4η εβδομάδα, με τον μέσο όρο του επταημέρου να είναι στις 391 την ημέρα. Πλέον, ο αριθμός των νέων εισαγωγών είναι μικρότερος από εκείνους που παίρνουν εξιτήριο.

Δεν αρκούν ακόμη τα εμβόλια στην Ελλάδα για να ελέγξουν την πανδημία

Ανήσυχοι, ωστόσο, δηλώνουν στην Επιτροπή, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός. «Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα χαλάρωσης» συνέχισε η Β. Παπαευαγγέλου, η οποία είπε πως τα εμβόλια και ο καιρός δεν αρκούν σήμερα στην Ελλάδα για να ελέγξουν την πανδημία. «Ο στόχος του καθενός μας πρέπει να είναι επικεντρωμένος να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας», συμπλήρωσε.

Παραμένει το SMS στο λιανεμπόριο

Κλείνοντας, η λοιμωξιολόγος τόνισε πως είναι ακόμη σημαντική η διατήρηση του ραντεβού με την αποστολή SMS στο λιανεμπόριο για τον έλεγχο της μετακίνησης των πολιτών από και προς τα καταστήματα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies