ΑρκαδίαςΛακωνίαςΜεσσηνίας

Έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος για τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 και τους φροντιστές τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος για τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 και τους φροντιστές τους σε τρεις πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ). Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις πόλεις Καλαμάτα, Σπάρτη και Τρίπολη.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει Επιστημονικές Διημερίδες και διήμερα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο: «Επιχορήγηση για την ανάπτυξη προτύπου μοντέλου ποιότητας στην αγωγή υγείας, αυτοφροντίδα – μακροχρόνια φροντίδα ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη», το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» και υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

 

Οι Διημερίδες, οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα των τοπικών Δήμων, θα υλοποιηθούν ως ακολούθως:

 

  1. Καλαμάτα: 10 και 11 Φεβρουαρίου 2023, Αμφιθέατρο Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας – «Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή» (Αριστομένους 33)
  2. Σπάρτη: 17 και 18 Φεβρουαρίου 2023, Αίθουσα εκδηλώσεων «Ευάγγελου Φιλιππόπουλου», Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης (Λυκούργου 135)
  3. Τρίπολη: Αίθουσα εκδηλώσεων «Δημήτρη Μητρόπουλου», Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης (Παπαναστασίου 25)

 

Οι ημερομηνίες των διήμερων εκπαιδευτικών σεμιναρίων θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Σκοπός της ανωτέρω δράσης είναι αφενός η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού για τη «σιωπηλή πανδημία» του σύγχρονου κόσμου, τον Σακχαρώδη Διαβήτη και αφετέρου η ποιοτική εκπαίδευση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και 2 αλλά και των οικογενειών τους με στόχο την αποτελεσματικότερη θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, την πρόληψη των επιπλοκών του και την ταυτόχρονη ενδυνάμωση και υποστήριξη των πασχόντων και των οικογενειών τους.

 

Τις Διημερίδες και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια πλαισιώνουν αξιόλογοι και εξειδικευμένοι επιστήμονες οι οποίοι θα αναπτύξουν μία σειρά θεμάτων που απασχολούν τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη στην καθημερινότητά τους.

 

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των Διημερίδων περιλαμβάνουν τα κάτωθι:

 

  1. Τι είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1 και τύπου 2
  2. Οι επιπλοκές του Σακχαρώδη Διαβήτη – Πρόληψη
  3. Ο ρόλος της εκπαίδευσης και η αναγκαιότητα ύπαρξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων
  4. Νέες τεχνολογίες στη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη
  5. Ο ρόλος της εκπαίδευσης για τη χρήση των νέων ιατροτεχνολογικών υλικών
  6. Τι σημαίνει αυτοφροντίδα και μακροχρόνια φροντίδα σε χρόνια πάσχοντες
  7. Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της αυτοφροντίδας και μακροχρόνιας φροντίδας στους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη
  8. Μεσογειακή διατροφή και γενικές οδηγίες
  9. Διατροφικές συμβουλές και οδηγίες για την καλύτερη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2
  10. Σύντομη παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως επίσης και τους τοπικούς Δήμους Καλαμάτας, Σπάρτης και Τρίπολης για την άριστη μέχρι τώρα συνεργασία και για τη δωρεάν παραχώρηση των αιθουσών υλοποίησης των Διημερίδων.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μπούκα Μεσσήνης στις τοπ 10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

admin2020

«Συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας»

admin2020

ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΠΗΓΕΣ ΜΠΑΡΚΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies