ΔιεθνήΕιδησούλεςΤεχνολογία

Ένα πάμφθηνο τρένο που συνδέει Πράγα-Βιέννη-Βουδαπέστη με μόλις 21€!

Στον ευρωπαϊκό σιδηρόδρομο τα πράγματα αλλάζουν ήδη προς το καλύτερο. Πριν λίγους μήνες μια επίσημη έκθεση πρότεινε μια σειρά εξαιρετικά γρήγορων σιδηροδρομικών διαδρομών που θα ήταν πολύ πιο φιλικές προς το περιβάλλον από τις πτήσεις και που θα βοηθήσουν τον τουρισμό να ανακάμψει σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης μιας γραμμής που θα μας μεταφέρει από το Παρίσι στο Βερολίνο σε μόλις τέσσερις ώρες.

Τώρα,  ένα νέο δρομολόγιο τρένων που συνδέει τρεις μεγάλες πρωτεύουσες στην Κεντρική Ευρώπη λειτουργεί ήδη σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τα πράσινα  ταξίδια. Το δίκτυο διευθύνεται από την τσεχική εταιρεία σιδηροδρόμων RegioJet, και συνδέει την Πράγα με τη Βιέννη και τη Βουδαπέστη.

Η διαδρομή είχε ήδη ανοίξει μεταξύ Αυστρίας και Τσεχικής Δημοκρατίας – αν και σταμάτησε τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας – αλλά τώρα επεκτάθηκε στην Ουγγαρία. Δύο τρένα εκτελούν καθημερινά δρομολόγια, με εισιτήρια που ξεκινούν από μόλις 16€ μεταξύ Πράγας και Βουδαπέστης και 9 € μεταξύ Βιέννης και Βουδαπέστης. Οι ναύλοι στην υπάρχουσα διαδρομή από Πράγα προς Βιέννη ξεκινούν από 12€.


Ενώ το επτάωρο ταξίδι από την Πράγα προς τη Βουδαπέστη είναι σημαντικά μεγαλύτερο από την διάρκεια μιας πτήσης, είναι σίγουρο ότι η τιμή αλλά και η συνολική εμπειρία θα βοηθήσει το νέο αυτό εγχείρημα να ανταγωνιστεί με αεροπορικές εταιρείες. Στην πραγματικότητα, αν χρειαζόμαστε μόλις 21€ για να επισκεφτούμε τρεις ιστορικές πόλεις, είναι μια απίστευτα καλή συμφωνία.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies