ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Έντονες αντιδράσεις για το «κόψιμο» των σχολικών γευμάτων – Ερώτηση από το ΚΚΕ στη Βουλή

Χωρίς γεύμα στα σχολεία μένουν από σήμερα μέχρι νεωτέρας οι 185.000 μαθητές σε όλη τη χώρα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διανομής γευμάτων στα σχολεία, καθώς με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης έληξε η σύμβαση έργου, με αποτέλεσμα οι εταιρίες που παρείχαν τα γεύματα στα σχολεία, να σταματήσουν.

 

Το υπουργείο Παιδείας, σπεύδει να «ρίξει το μπαλάκι» στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στην καθυστέρηση της έγκρισης της νέας σύμβασης έργου. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι το υπουργείο Παιδείας δεν φρόντισε να κινηθούν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες που θα εξασφάλιζαν την απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο πότε θα καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση της διανομής.

 

«Η κυβέρνηση προβάλλοντας το σκληρό ταξικό της πρόσωπο για άλλη μια φορά απέδειξε ποιες είναι οι προτεραιότητές της, δείχνει πού καθυστερεί και πού όχι» σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών». Το ΠΑΜΕ, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι όταν η κυβέρνηση θέλει να ταΐσει τους επιχειρηματικούς ομίλους, είναι ικανότατη και ταχύτατη, αλλά όταν πρόκειται -έστω ως ημίμετρο- για παροχή ανακούφισης ακόμη και φτωχών μικρών παιδιών έχουμε ρυθμούς χελώνας, επιλεκτική γραφειοκρατία και ανικανότητα».

 

«Είναι ντροπή με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας να σταματούν τα σχολικά γεύματα», υπογραμμίζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, σημειώνοντας ότι «εδώ και τώρα να συνεχιστεί και να διευρυνθεί χωρίς καμία ημέρα καθυστέρηση το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, ένα πρόγραμμα που ακόμα και ο τρόπος που λειτουργεί σήμερα είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες αφού αφορά μόνο το 9% των σχολείων της χώρας και το 14% των μαθητών».

 

Σημειώνεται ότι ερώτηση για τη διακοπή των σχολικών γευμάτων κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας το ΚΚΕ.

 

«Εδώ και τώρα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστούν τα σχολικά γεύματα. Να πάρει μέτρα το Υπουργείο Παιδείας να επεκταθεί στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού το μέτρο των σχολικών γευμάτων» τονίζει σε ανακοίνωση η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κ. Μακεδονίας.

 

Μετά τις έντονες αντιδράσεις ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) που είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων αναφέρει σε ανακοίνωση πως «εκτιμάται ότι, από την επόμενη εβδομάδα και μετά την αναμενόμενη γνώμη του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τα οριζόμενα στο νόμο 4412/2016 και στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις, θα υπογραφούν οι συμβάσεις σχολικών γευμάτων με τους παρόχους, ώστε ακολούθως να συνεχιστεί η εκτέλεσή τους».

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies