Μεσσηνίας

Έργα προστασίας των ακτών στην Αίπεια

Αυτοψία στο έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας της Αίπειας, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος.
Μετά και την πρόσφατη υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης από τον ανάδοχο και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, ξεκίνησαν οι εργασίεςπροετοιμασίας για την εγκατάσταση των προβόλων, των υφάλων και των λοιπών αμυντικών έργων που προβλέπει η μελέτη.


Πρόκειται για ένα έργο που επιλύει προβλήματα διάβρωσης στον Άγιο Ανδρέα, εκατέρωθεν αλλά και βορειότερα από το αλιευτικό καταφύγιο,έχειπροϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ, εκτείνεται σε μήκος περίπου 2 χιλιομέτρων και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΟΑντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας δήλωσε ότι «Η προετοιμασία του έργου αυτού ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια, ολοκληρώθηκε η μελέτη του επί νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, στη συνέχεια εκδόθηκαν οι εγκρίσεις, και φτάσαμε σήμερα στο σημείο της υλοποίησης, με στόχονα προστατευτεί το ευρύτερο παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Αγίου Ανδρέα. Είναι ένα έργο το οποίο κρίνεται απαραίτητο για την περιοχή, επειδή στοχεύει στην προστασία της παράκτιας ζώνης από την διάβρωση που προκαλείται από την έντονη κυματική δράση».

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η παράσταση «TOC²» από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

admin2020

Ανακοίνωση των Οργανώσεων Μελών Τριφυλίας του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους (Γαργαλιάνων).

admin2020

Προκριματικός Αγώνας Τραμπολίνο 2024 ΑΘΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies