ΕιδησούλεςΚοινωνικάΠολιτιστικά

Έφυγε από κοντά μας η ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου

 

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή η ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και επιδεινώθηκαν με ένα ατύχημα που είχε πριν λίγες μέρες στο σπίτι της.

 

Η Μαίρη Χρονοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Ιουλίου 1933 και αποφοίτησε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Το 1957 άρχισε να συνεργάζεται με το ελεύθερο θέατρο σε έργα των Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου ενώ πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία «Χαρούμενο Ξεκίνημα» του Ντίνου Δημόπουλου το 1954 και από το 1963 και μετά πρωταγωνίστησε σε δραματικές ταινίες όπως τα «Κόκκινα Φανάρια», «Κοινωνία Ώρα Μηδέν» και «Ορατότης Μηδέν».

 

Παράλληλα έπαιξε και τραγούδησε σε μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη «Οι Θαλασσιές οι Χάντρες», «Μια Κυρία στα Μπουζούκια» και «Γοργόνες και Μάγκες» δείχνοντας έτσι και μια άλλη πτυχή του ταλέντου της. Σημαντική ήταν και η ερμηνεία της στις ταινίες «Κυνηγοί» και «Ταξίδι στα Κύθηρα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου ενώ η τελευταία της εμφάνιση ήταν στην τηλεοπτική σειρά «Έτερος Εγώ» του Σ. Τσαφούλια.

 

Στις 16 Ιουνίου 2021 τιμήθηκε με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στην Τελετή Απονομής των Βραβείων ΙΡΙΣ από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Σχετικές αναρτήσεις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies