ΕιδησούλεςΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Έως 600 ευρώ στους λογαριασμούς των καταναλωτών…

…σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος τόνισε πως τα χρήματα του market pass θα δίνονται στους δικαιούχους χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε αγορές.

Συγκεκριμένα τόνισε πως «Το Market Pass θα δοθεί χωρίς υποχρέωση αγορών». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, «μια τετραμελής οικογένεια θα πάρει 52 ευρώ και θα τα πάρει έτσι κι αλλιώς με τη φορολογική δήλωση του 2021».

 

Για τον χρόνο καταβολής του επιδόματος σημείωσε: «Από 1η Φεβρουαρίου ανοίγει για να μπορούν να κάνουν αίτηση και ως το τέλος Φεβρουαρίου θα πάρουν χρήματα».

Ο κ. Παπαθανάσης, σημείωσε ακόμα πως «η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών» και συμπλήρωσε πως «δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% των αυξήσεων στην αγορά. αλλά με στοχευμένα μέτρα ενισχύουμε το εισόδημα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

 

Ο ίδιος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την ακρίβεια στα τρόφιμα είπε πως «δεν μπορούμε να βάλουμε διατίμηση γιατί ενδεχομένως θα παρουσιαστούν ελλείψεις στα ράφια».

Σχετικά με το καλάθι του νοικοκυριού, ανέφερε πως οι τιμές που ανακοινώθηκαν σήμερα δείχνουν πως το 89% των προϊόντων είχε σταθερές τιμές, στο 6% είχαμε μείωση και στο 5% αύξηση και πρόσθεσε πως από την πρώτη στιγμή που εφαρμόστηκε το καλάθι του νοικοκυριού πριν από 12 εβδομάδες, η μέση τιμή του είναι χαμηλότερη σήμερα.

Ποιους αφορά όμως το Market Pass, και τι ποσά θα λάβουν; Δείτε αναλυτικά:

 

Το μηνιαίο όριο αγορών και ύψος ενίσχυσης, παραδείγματα:

 

Μονομελές νοικοκυριό: 220 ευρώ μηνιαίες αγορές, 22 ευρώ μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 320 ευρώ μηνιαίες αγορές, 32 ευρώ μηναία ενίσχυση

Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 320 ευρώ μηνιαίες αγορές, 32 ευρώ μηναία ενίσχυση

Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 420 ευρώ μηνιαίες αγορές, 42 ευρώ μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 420 ευρώ μηνιαίες αγορές, 42 ευρώ μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 520 ευρώ μηνιαίες αγορές, 52 ευρώ μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 620 ευρώ μηνιαίες αγορές, 62 ευρώ μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 720 ευρώ μηνιαίες αγορές, 72 ευρώ μηναία ενίσχυση

Τα ανωτέρα ποσά πιστώνονται μηνιαίως σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα λιανικού εμπορίου τροφίμων.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα.

 

Ειδικά, για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

Η αίτηση θα γίνεται σύμφωνα με τον λήγοντα αριθμό στα ΑΦΜ, δηλαδή δεν θα ανοίξει για όλους ταυτόχρονα, καθώς το μέτρο αφορά σε περίπου 8,5 εκατ. πολίτες.

 

Η αίτηση θα γίνεται στο vouchers.gov.gr για κάθε δικαιούχο φυσικό πρόσωπο (ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή ένας εκ των δύο συζύγων/μελών σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης) θα μπαίνει στην πλατφόρμα στο gov.gr με τους κωδικούς taxisnet και θα επιλέγει είτε την έκδοση της ψηφιακής κάρτας είτε την καταβολή του ποσού στο τραπεζικό λογαριασμό.

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Ας δούμε το Ξυλόκαστρο πριν από 55 χρόνια…

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies