Uncategorized

Αγρότης υπέστη σοκ από την Καταστροφή από αγριογούρουνα σε καλαμπόκια στη Μεσσήνη Βίντεο

Έχουν ρημάξει στρέμματα καλλιεργειών κι έχουν εμφανιστεί σε περιοχές που δεν είχαν πότε αγριογούρουνα
Έτσι και στην περιοχή του Μαυρομματίου του Παμίσου αγρότης έπαθε σοκ
Όταν είδε την καλλιέργεια του με Καλαμπόκια 9 στρέμματα να τα έχουν καταστρέψει εντελώς τα αγριογούρουνα λιγο πριν το θέρο, είδε να χάνονται κοποι μηνων και εξοδα για την καλλιεργεια για δευτερη χρονια.
Παρόλο που είχε πληρώσει και ασφάλισης στον ΕΛΓΑ την καλλιέργεια του ο ΕΛΓΑ για αυτό το λόγο δεν αποζημιώνει την καταστροφή της παραγωγής

Σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες εξελίσσονται οι επιθέσεις από αγριογούρουνα, τα οποία βγαίνουν κυρίως το βράδυ καταστρέφοντας τις σοδειές των αγροτών. Καλαμπόκια, κηπευτικά και πλήθος άλλων προϊόντων γίνονται στόχος από τους πληθυσμούς αγριογούρουνων τα οποία γυροφέρνουν και εντός πεδινών, κατοικημένων περιοχών ακόμα. Σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αγρότες προσπαθούν να προφυλάξουν τα προϊόντα τους με κάθε μέσο, ακόμα και ειδικές συσκευές κρότου, που κάνουν θόρυβο όλο το βράδυ, για να τρομάζουν τα ζώα.

Αίτημα για προστασία καλλιεργειών από αγριογούρουνα

Τέλος προτείνει να επιτραπεί χωρίς περιορισμούς το κυνήγι αγριόχοιρων για όλο το έτος, να ενισχυθούν οι περίπολοι των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών και να αποζημιώνεται η καταστροφή της παραγωγής από τον ΕΛΓΑ.

Δείτε Βίντεο

Σχετικές αναρτήσεις

Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγιεινή στο Χώρο Εργασίας. Η ΠΟΕΕ αναδεικνύει τη σημασία της ημέρας.

admin2020

Περιοδεία του Κώστα Τσουκαλά στην Πελοπόννησο

admin2020

«Εξέλιξη του έργου βελτίωσης στο τμήμα Ζευγολατιό – Διαβολίτσι»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies