UncategorizedΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Αισχρά και επικίνδυνα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του υπ. Υγείας

Τα πρωτόκολλα που έχουν εκδοθεί από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας είναι  επικίνδυνα, γιατί δεν στηρίζονται σε κάποια στέρεα επιστημονική γνώση επισήμανε ο Φώτης Τουλγαρίδης, καρδιολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μιλώντας στην τηλεόραση του «MEGA» το πρωί της Πέμπτης 6 Γενάρη.

 

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος είναι ένας από τους υγειονομικούς που νοσούν με κορονοϊό. Δεν είναι η πρώτη φορά που νοσεί, καθώς την πρώτη φορά που νόσησε ήταν προτού κάνουν την εμφάνισή τους τα εμβόλια. Σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή έχει εμβολιαστεί τριπλά η νόσηση είναι ηπιότερη.

 

Εφόσον, συνέχισε ο Φ. Τουλγαρίδης, ο κύκλος επώασης του ιού είναι δέκα ημέρες, δεν στηρίζεται πάνω σε καμία στέρεα επιστημονική γνώση το να γυρνάει κάποιος στη δουλειά στις 5 ημέρες, σε μερικές περιπτώσεις ανεξάρτητα αν είναι υγειονομικός ή όχι, χωρίς να έχει γίνει test, ειδικά pcr, και με αυτό τον τρόπο να είναι επισφαλές το αν θα μεταδώσει και θα διαδώσει τον ιό. Δηλαδή, πρόσθεσε, αυτά τα μέτρα είναι επικίνδυνα γιατί είναι μέτρα διάδοσης και μετάδοσης του ιού και πολλοί συνάδελφοι υγειονομικοί καλούνται  να γυρίσουν στη δουλειά τους.

 

Το προσωπικό των νοσοκομείων, επισήμανε ο Φ. Τουλγαρίδης, δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας με τεράστια αυτοθυσία που πολλές φορές τείνει να καλύψει την υποστελέχωση που υπάρχει. Δίνοντας το παράδειγμα του «Ευαγγελισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά ότι στα τέλη Μάρτη τελειώνουν οι περίπου 900 σχέσεις εργασίας συμβασιούχων γιατρών, υγειονομικών, εργαζομένων στην καθαριότητα, που αποτελούν το 1/3 με 1/4 του νοσοκομείου.

 

Καταλήγοντας, ο Φ. Τουλγαρίδης υπογράμμισε ότι εδώ και τώρα πρέπει να γίνουν προσλήψεις, να ενισχυθεί σοβαρά ο δημόσιος τομέας της Υγείας, να γίνει επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας χωρίς αποζημίωση, επαναλαμβανόμενα, δωρεάν τεστ στους υγειονομικούς και συνολικά στον λαό κλπ.

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Άνδρας έπεσε από μπαλκόνι διαμερίσματος

admin2020

Και όμως κάθε χρόνο και χειρότερα στις τιμές των προϊόντων. ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας

admin2020

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies