Διεθνή

Αμερικανικές εκλογές: Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ – Δείτε LIVE εικόνα από τους πανηγυρισμούς

Τέλος στο εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ καθώς ο Τζο Μπάιντεν αναδεικνύεται ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το AP, ο Μπάιντεν αναδείχτηκε νικητής στην Πενσιλβάνια και κέρδισε τους 20 εκλέκτορές της με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 284 συνολικά, ενώ για να κερδίσει τη μάχη για τον Λευκό Οίκο χρειαζόταν 270. Όπως μετέδωσε ο Guardian, πολλά αμερικανικά Μέσα όπως το CNN, δεν είχαν αναφερθεί στη νίκη στην Αριζόνα που έχει άλλους 11 εκλέκτορες με αποτέλεσμα να γράφουν ότι είχε συγκεντρώσει 273 εκλέκτορες, αποτέλεσμα που και πάλι του δίνει τη νίκη. Λίγο αργότερα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών κέρδισε και τους 6 εκλέκτορες της Νεβάδα συγκεντρώνοντας συνολικά 290 εκλέκτορες.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος ο Μπάιντεν έστειλε μήνυμα ενότητας στον αμερικανικό λαό ευχαριστώντας τον για τη στήριξη: “Με τιμή και ταπεινότητα δέχομαι την εμπιστοσύνη που ο αμερικανικός λαός έδειξε σε εμένα και την αντιπρόεδρο Χάρις. Αντιμέτωποι με πρωτοφανή εμπόδια, ψήφισε αριθμός ρεκόρ Αμερικανών, αποδεικνύοντας άλλη μια φορά ότι η Δημοκρατία χτυπά βαθιά στην καρδιά της Αμερικής”. Ο Μπάιντεν στη συνέχεια κάλεσε άλλη μια φορά τους Αμερικανούς να ενωθούν την ώρα αυτή της κρίσης. “Με την εκστρατεία να φθάνει στο τέλος, είναι ώρα να αφήσουμε πίσω μας τον θυμό και τη σκληρή ρητορική και να ενωθούμε σαν έθνος. Ήρθε η ώρα η Αμερική να ενωθεί και να γιατρευτεί. Είμαστε οι ΗΠΑ και δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε αν το κάνουμε μαζί”.

BREAKING: JOE BIDEN WINS

Joe Biden will be the 46th president of the United States, CNN projects, after a victory in Pennsylvania puts the Scranton-born Democrat over 270 https://t.co/g5ahxZ3Zcu #CNNElection pic.twitter.com/4bVHYENaaT

— CNN (@CNN) November 7, 2020

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει απρόθυμος να αποδεχθεί το αποτέλεσμα τονίζοντας ότι η εκλογή δεν έχει τελειώσει ακόμη. “Όλοι ξέρουμε γιατί ο Τζο Μπάιντεν τρέχει να ποζάρει ψευδώς σαν νικητής και γιατί οι σύμμαχοί του στα ΜΜΕ προσπαθούν τόσο σκληρά να τον βοηθήσουν: Δεν θέλουν να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Το απλό δεδομένο είναι ότι αυτή η εκλογή δεν έχει τελειώσει ακόμη” είπε ο Τραμπ και σημείωσε ότι τη Δευτέρα η εκστρατεία του θα αρχίσει να κάνει προσφυγές στα δικαστήρια “για να διασφαλίσει την πλήρη τήρηση των εκλογικών νόμων και να τοποθετηθεί ο νόμιμος νικητής.

Από την πλευρά της, η Καμάλα Χάρις γράφει ιστορία καθώς με την εκλογή της στη θέση του αντιπροέδρου γίνεται η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει αυτόν τον τίτλο, η πρώτη Αφροαμερικανή και η πρώτη από τη νοτιοανατολική Ασία αντιπρόεδρος. Με δήλωσή της επεσήμανε: “Αυτή η εκλογή αφορούν πολλά περισσότερα απ’ ό,τι τον Τζο Μπάιντεν ή εμένα. Αφορά την ψυχή της Αμερικής και την προθυμία μας να πολεμήσουμε γι’ αυτήν. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ας αρχίσουμε”

Τόσο ο Μπάιντεν όσο και η Χάρις, λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, άλλαξαν τον τίτλο τους στο προφίλ τους στο twitter με τον Μπάιντεν να συστήνεται ως “εκλεγμένος πρόεδρος” και τη Χάρις “εκλεγμένη αντιπρόεδρος”.

Εικόνα από την Ουάσινγκτον, τη Νέα Υόρκη και την Πενσιλβάνια μεταδίδει το ABC News, όπου μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος σύμφωνα με το οποίο ο Τζο Μπάιντεν χρίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ, οι υποστηρικτές του βγήκαν στους δρόμους και συγκεντρώθηκαν σε κεντρικά σημεία γιορτάζοντας τη μεγάλη νίκη, μετά το εκλογικό θρίλερ.

Σχετικές αναρτήσεις

Τεστ DNA ανιχνεύει 18 καρκίνους σε πρώιμο στάδιο

tiresias tiresias

Βόρεια Κορέα: Έτοιμη να δεχτεί τους πρώτους τουρίστες από το 2020

tiresias tiresias

Αρνείται τις κατηγορίες για γενοκτονία το Ισραήλ παρά τα αναμφισβήτητα στοιχεία

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies