Μεσσηνίας

ΑνακοίνωσηΓιώργου Τσώνη για τις παρεμβάσεις στον Πάμισο: «Πιστός υπασπιστής του κ. Περιφερειάρχη ο Γ. Αθανασόπουλος – Κρύβεται αντί να απολογηθεί για την καταστροφή»

Τα ζητήματα που ανέκυψαν, μετά τις πρόσφατες εκτεταμένες παρεμβάσεις στον ποταμό Πάμισο από την περιφέρεια Πελοποννήσου, επιβεβαιώνουν πλήρως ότι ο Γιώργος Αθανασόπουλος, λειτουργεί ως πιστός υπασπιστής του κ. Νίκα και όχι ως δήμαρχος Μεσσήνης.
Παρά το γεγονός ότι το εύρος των παρεμβάσεων έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, παρά το γεγονός ότι υπήρξε πλήθος δημοσιευμάτων, που ανέδειξαν τα καταστροφικά αποτελέσματα της παρέμβασης, ο κ. Αθανασόπουλος, ακολουθώντας την προσφιλή και συνήθη τακτική του, κρύβεται, ενώ πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί.
Υπενθυμίζουμε, γιατί μάλλον τους διαφεύγει, ότι ο ποταμός Πάμισος αποτελεί το μεγαλύτερο ποτάμι της Μεσσηνίας και ένα από τα σημαντικότερα φυσικά μνημεία του δήμου μας.
Υπενθυμίζουμε ότι η δική μας δημοτική αρχή είχε οραματιστεί και είχε σχεδιάσει παρεμβάσεις στον Πάμισο που θα διατηρούσαν τη φυσιογνωμία του και ταυτόχρονα, με τις υποδομές που ήταν προγραμματισμένο να κατασκευαστούν, θα αναδεικνύονταν η σημασία του ποταμιού, το οποίο μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τον τόπο μας.
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Αθανασόπουλος ήταν ο δήμαρχος που είχε επισκεφθεί κρυφά το υπουργείο Υποδομών ζητώντας την τροποποίηση της μελέτης που αφορά τον Πάμισο. Έτσι, χάθηκε η δυνατότητα κατασκευής υποδομών που θα τον μετέτρεπαν σε πόλο έλξης για τους πολίτες. Ο ποδηλατόδρομος εξαιρέθηκε, όπως εξαιρέθηκε και η δημιουργία υπαίθριου θεάτρου 2.000 θέσεων στη δυτική όχθη του ποταμού.
Σήμερα, ολοκληρώνοντας του καταστροφικό του έργο, ο κ. Αθανασόπουλος παριστάνει ότι δεν βλέπει όλα όσα έχουν συμβεί στον Πάμισο, αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο είναι ο δήμαρχος των χαμένων ευκαιριών, αλλά ότι είναι ο δήμαρχος της καταστροφής.
Διαμηνύουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, και φυσικά δεσμευόμαστε στους πολίτες, ότι η νέα δημοτική αρχή του Γιώργου Τσώνη θα είναι εκείνη που θα βάλει τέλος στην καταστροφή του Παμίσου και θα επαναφέρει το σχέδιο για την πλήρη αξιοποίησή του.
Θα επιμείνουμε στο όραμά μας για προστασία του, για κατασκευή φιλοπεριβαλλοντικων αντιπλημμυρικών έργων, για δημιουργία υποδομών που θα αναδείξουν τον Πάμισο και θα τον μετατρέψουν πόλο έλξης για τους πολίτες.
Ο χρόνος κυλά αντίστροφα, οι μέρες του κ. Αθανασόπουλου, οι μέρες της απραξίας και της καταστροφής στο δήμο Μεσσήνης φτάνουν στο τέλος τους.

Σχετικές αναρτήσεις

«Π. Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα στο μέγιστο βαθμό»

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies