ΑργολίδοςΜεσσηνίας

Ανακοίνωση για τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας

Για την Μαρίνα Ναυπλίου και το «Κτίριο Συσσιτίων» της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου
Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου όπως τόνισε δια του επικεφαλή της στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ριζικά αντίθετη με την επιλογή της Περιφερειακής Αρχής Νίκα να συνεχίσει τη πολιτική Τατούλη σε δυο κορυφαίες αρνητικές επιλογές για το Ναύπλιο. Την έγκριση της χρηματοδότησης με 1,5 εκ. Ευρώ για την κατασκευή κτιρίου για το “Συσσίτιο” της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου και την συνέχιση στην β’ φάση του ΣΔΙΤ της Μαρίνας Ναυπλίου. Οι σημερινές αποφάσεις επιβεβαιώνουν την εκτίμηση μας ότι Νίκας και Τατούλης συμφωνούν στις βασικές επιλογές της ίδιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής .
1. Είμαστε αντίθετοι διότι Για εμάς , το ΣΔΙΤ της Μαρίνας Ναυπλίου είναι ένα έργο το οποίο δίνει ένα δημόσιο χώρο προς ιδιωτική εκμετάλλευση . Είναι μια επιλογή αντίθετημε το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας , γιατί το έργο αυτό για να “είναι βιώσιμό” θα του δοθούν ως προίκα για εμπορική εκμετάλλευση μεγάλος χώρος από το λιμάνι , από το παρκινγκ και αν αυτά δεν επαρκούν θα του δοθούν και άλλοι δημόσιοι χώροι κατά προτεραιότητα!
Θυμίζουμε ότι στους χώρους αυτούς θα κατασκευαστούν 3.000 τμ καταστημάτων. Άρα δεν θα έχουμε μόνο αλλοίωση της εικόνας του Ναυπλίου, αλλά και την καταστροφή των ,ήδη πληττόμενων λόγω πανδημίας, μικρών επιχειρήσεων του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου.
2. Η συμμαχία Νίκα- Τατούλη συνεχίζεται και στην δημόσια χρηματοδότηση του κτιρίου “Συσσιτίου” της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου. Ένα έργο το οποίο εγκρίνεται προς κατασκευή , ενώ υπάρχει εκκρεμής ένσταση στο ΣτΕ. Όπως είχαμε αναφέρει και προεκλογικά , το έργο αυτό αντί για δομή παρασκευής γευμάτων απόρων θα γίνει εμπορικός χώρος εστίασης πλέον των 500 τμ. Και αναρωτιόμαστε, δεν υπάρχουν χώροι σε άλλο σημείο της πόλης ; Χρειάζεται να αλλοιωθεί ένας χώρος φυσικού κάλλους και να καταπατηθεί ένα Μυκηναϊκό νεκροταφείο ; Δεν υπάρχουν δημόσιοι ή δημοτικοί χώροι που να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των άπορων συμπολιτών μας ;
Είναι προκλητικό την ώρα που φτωχοποιούνται οι συμπολίτες μας να δίνονται 1.500.000 Ευρώ , δημόσιου χρήματος . Όταν με ελάχιστα χρήματα μπορεί να λειτουργήσει χώρος συσσιτίων για τους άπορους συμπολίτες μας στο κτήριο του Γηροκομείου Ναυπλίου, το οποίο αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική λύση με μηδενικό κυριολεκτικά “κτιριακό” κόστος, και μάλιστα υπό την ευθύνη και την εποπτεία των Υπηρεσιών του Δήμου.

Σχετικές αναρτήσεις

«Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ»

admin2020

«Συνέντευξη τύπου στα πλαίσια του 10ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΕΛΙΑΣ»

admin2020

Στον Δήμο Οιχαλίας η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Βούλα Πατουλίδου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies