Κορίνθου

Ανακοίνωση της Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο Πιτσά Ξυλοκάστρου

Ένα τραγικό εργατικό δυστύχημα κόστισε τη ζωή μιας συμπολίτισσάς μας, την ώρα που φέρεται, όπως και ένα ακόμα μέλος του πληρώματος του απορριμματοφόρου, να εργάζονταν ανασφάλιστοι – σύμφωνα και με ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ – στην αποκομιδή απορριμμάτων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Την αποχαιρετούμε με βαθιά λύπη και εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στους οικείους της. Με σεβασμό στο τραγικό γεγονός που συνέβη χθες, αποφασίσαμε να περάσει ένα 24ωρο για να τοποθετηθούμε επ’ αυτού.

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Η ανεπαρκής στελέχωση και συντήρηση και το ξήλωμα βασικών εργασιακών δικαιωμάτων αποδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και απαξίωση των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου, με ευθύνη του Δήμου αλλά και της κυβέρνησης της ΝΔ, και απώτερο στόχο την διάλυση και ιδιωτικοποίηση τους.

Και δυστυχώς, αυτό που έγινε χτες είναι μια εικόνα του τι θα γίνεται στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και σε άλλους Δήμους, αν μπουν ιδιώτες στην καθαριότητα, όπου δεν τηρούνται ούτε βασικές εγγυήσεις προστασίας των εργαζόμενων.

Αναμένουμε από όλους τους αρμόδιους την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του θανατηφόρου δυστυχήματος, την πλήρη απόδοση ευθυνών και ξεκάθαρες απαντήσεις από τη δημοτική αρχή και το Υπουργείο για τις πολύ σοβαρές καταγγελίες της ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Ζητάμε, επίσης, για άλλη μια φορά, όπως έχει γίνει πολλές φορές από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με παρεμβάσεις στη Βουλή, την ενίσχυση των Υπηρεσιών του Δήμου με προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ασφάλεια των υπαλλήλων και την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του. Για να μην συμβεί ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία.

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Παράδοση εξωτερικού απινιδωτή για την ενίσχυση του Χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies