Μεσσηνίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Η ανακοίνωση / προαναγγελία του κ. Μητσοτάκη για επικείμενο κλείσιμο Μονάδων Υγείας σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, προκάλεσε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και την αναστάτωση του τοπικού πληθυσμού στον Δήμο Τριφυλίας.

Είναι δεδομένο ότι η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή του δήμου Τριφυλίας είναι απαραίτητη, ώστε να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής και αποτελεσματική περίθαλψη των πολιτών.

Η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Τριφυλίας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις δομές υγείας του Δήμου μας και βρίσκεται στο πλευρό τους, με σκοπό να βελτιωθούν οι υποδομές και οι προσφερόμενες υπηρεσίες περίθαλψης για τους πολίτες και συγκεκριμένα ζητά από την Κυβέρνηση:

1. Την άμεση στελέχωση της Ν.Μ. Κυπαρισσίας με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η Ν.Μ. Κυπαρισσίας εξυπηρετεί μία περιοχή με 50.000 κατοίκους, ενώ απέχει 65 χιλιόμετρα από την Ν.Μ. Καλαμάτας. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος μας αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αγροτικές περιοχές και περιφέρειες της χώρας μας, που ετησίως φιλοξενεί χιλιάδες εργάτες Γής, ενώ, ταυτόχρονα, τα τελευταία ιδίως χρόνια, παρουσιάζει μια σημαντική τουριστική ανάπτυξη και δυναμική.

2. Την στελέχωση του Κ.Υ. Φιλιατρών και Γαργαλιάνων με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την υλικοτεχνική του αναβάθμιση. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα στα Φιλιατρά υπάρχει μόνο ένας Γενικός ιατρός, που πρέπει να εξυπηρετεί καθημερινά έναν πληθυσμό 7.000 κατοίκων πλέον των εργατών γης, ενώ στους Γαργαλιάνους λειτουργεί ένα Κέντρο Υγείας, που εξυπηρετεί συγχρόνως και την τουριστική Μονάδα του Costa Navarino.

3. Τη μόνιμη στελέχωση με Ιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Κοπανακίου.

Θυμίζουμε στην Κυβέρνηση και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά ότι παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες συνιστά θεμελιώδη υποχρέωση της Πολιτείας. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε έμπρακτα να στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία στον Δήμο και την περιοχή μας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, αντιστεκόμενοι σε κάθε σκέψη ή ενέργεια υποβάθμισης τους

Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ – ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩ

Σχετικές αναρτήσεις

Παρουσίαση βιβλίου “Φλόγες στα κύματα” | Κατερίνα Γυφτάκη

admin2020

17ος Μαραθώνιος Μεσσήνης: ο ΣΑΜ οργάνωσε και…έτρεξε!

admin2020

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για το “Δικαστικό Χάρτη”

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies