ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους για τα LAPTOP

Μετά από εβδομάδες καθυστερήσεων φαίνεται ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το voucher 200 ευρώ το οποίο θα πάει σε 560.000 δικαιούχους μαθητές και φοιτητές για την αγορά tablet, laptop και desktop για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

Εκτός απροόπτου το πρόγραμμα θα αρχίσει το αργότερο έως τις 10 Μαρτίου. Η έναρξη θα γίνει με το άνοιγμα της ειδικής πλατφόρμας για την αίτηση του voucher των 200 ευρώ για τους νέους ηλικίας 4 έως 24 ετών. Η σειρά των διαδικασιών έχει «φρενάρει» την ημερομηνία για το άνοιγμα της ειδικής πλατφόρμας.

Ήδη έχει  αποσταλεί προς δημοσίευση  η Υπουργική Απόφαση, που θα ξεκλειδώσει τις διαδικασίες για τη διάθεση voucher 200 ευρώ προς 645.000 δικαιούχους.

Το νέο πρόγραμμα προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, τον περασμένο Δεκέμβριο, αφορά 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών, αριθμός ο οποίος προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΠΕΚΑ,υπάρχει η πιθανότητα, όμως, η χρηματοδότηση του προγράμματος μπορεί να εξασφαλίσει voucher έως και για 645.000 δικαιούχους.

Δικαιούχοι είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 300.000 οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Στους δικαιούχους μαθητές και φοιτητές, θα συμπεριλαμβάνονται και όσοι δικαιούνται να λάβουν το επίδομα οικογενειακού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ αλλά αντ’ αυτού έχουν επιλέξει να λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα της Πρόνοιας, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ένα ποσοστό περίπου 10%.

Τα κριτήρια για το voucher 200 ευρώ

– Για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.

-Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.

-Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι 

Η είσοδος στην ειδική πλατφόρμα, που υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίες Α.Ε. θα γίνεται με τους κωδικούς TAXISNET. Αυτόματα, ο ενδιαφερόμενος θα γνωρίζει αν είναι δικαιούχος του προγράμματος ή όχι.
Εφόσον είναι δικαιούχος του voucher των 200 ευρώ, λαμβάνει άμεσα έναν ηλεκτρονικό κωδικό, με τον οποίο θα του παρέχεται η έκπτωση των 200 ευρώ στην αγορά λάπτοπ ή τάμπλετ.

Στη συνέχεια, ο δικαιούχος θα μπορεί να πραγματοποιήσει την αγορά του τάμπλετ, λάπτοπ ή desktop είτε ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, είτε φυσικά σε κάποιο κατάστημα, με τη χρήση του ηλεκτρονικού κωδικού.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ’ αυτήν του voucher, θα συμπληρώνει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα προχρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ, ενώ στη συνέχεια θα καλυφθεί από κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

ΠΗΓΗ: iPaidia.gr

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies