ΔιεθνήΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠολιτική

Αντιδράσεις Ράμα για τη συγκέντρωση υπέρ του Μπελέρη

Εντονη δυσαρέσκεια εξέφρασε ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα, με εκτενή του ανάρτηση, για τη συγκέντρωση που έγινε τη Δευτέρα στη Χειμάρρα με αίτημα την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος τον Μάη εξελέγη νέος δήμαρχος αλλά ακόμα δεν έχει ορκιστεί. Θυμίζουμε ότι ο Ελληνας ομογενής συνελήφθη δύο μέρες πριν τις εκλογές της 14ης Μάη και είναι στη φυλακή, περιμένοντας να δικαστεί για το αδίκημα της εξαγοράς ψήφων. Τη συγκέντρωση της Δευτέρας χαιρέτισαν οι δήμαρχοι Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, και Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

 

Από τη μεριά του ο Ράμα, αφού περιέγραψε τον Ελληνα πρωθυπουργό ως «έναν σύγχρονο Ευρωπαίο ηγέτη και έναν αξιοθαύμαστο άνθρωπο», εξέφρασε «μεγάλη λύπη» για τη «σουρεαλιστική εμφάνιση της παρέμβασης της ελληνικής πλευράς σε ένα ζήτημα της αλβανικής Δικαιοσύνης». Συνέδεσε τις εξελίξεις με «βήμα» που έρχεται «σαν το πόδι του ελέφαντα σε υαλοπωλείο» και μπορεί να οδηγήσει στην «αναζωπύρωση της σημαίας του εθνικισμού και των αμοιβαίων αρνητικών συναισθημάτων που προκαλεί αυτή η σημαία σε παραπληροφορημένα στρώματα και ορισμένες ομάδες εξτρεμιστών».

 

Νέα παρέμβαση έκανε στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, λέγοντας ότι «ζήτησα από τον αρμόδιο για τη διεύρυνση της ΕΕ να καταστήσει απόλυτα σαφές στην Αλβανία ότι η αυτή η υπόθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανάχωμα, τείχος στις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της χώρας και του αλβανικού λαού». Κάλεσε δε «τους γείτονες και φίλους Αλβανούς να μη συνεχίσουν σε μια τακτική που δεν είναι προς όφελος της χώρας τους, ούτε προς όφελος των ευρωπαϊκών φιλοδοξιών του αλβανικού λαού».

 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Μπελέρης επανέλαβε ότι υπάρχει σχέδιο σε βάρος ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και επενδυτικών σχεδίων ομογενών και ανέφερε πως «οι υπηρεσίες εδώ που υπάρχουν δυσκολεύουν τη ζωή των Ελλήνων επιχειρηματιών, τόσο από την αστυνομία και την εφορία όσο και από την πολεοδομία, με απώτερο σκοπό και σχέδιο να εγκαταλείψουν τις περιουσίες, να φύγουν στην Ελλάδα, έτσι οι περιουσίες αυτές να περιέλθουν στα χέρια φίλων του πρωθυπουργού της Αλβανίας, του Εντι Ράμα».

 

Θυμίζουμε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε επισκεφτεί στη φυλακή τον Μπελέρη και ο βουλευτής της ΝΔ Αγγελος Συρίγος, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η αποτυχία των αλβανικών αρχών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την απελευθέρωσή του, ή να τον αφήσουν να ορκιστεί, δημιουργεί πολύ σοβαρό κίνδυνο απομάκρυνσής του από το γραφείο του δημάρχου. Αυτό θα προκαλέσει σοβαρή επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

 

(Πηγή: Εφημερίδα «Ριζοσπάστης»)

Σχετικές αναρτήσεις

Την Μεσσήνη θα επισκεφτεί ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies