Μεσσηνίας

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ DRONE

Ξεκίνησε η αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών, με εντατικοποιημένες δράσεις, συμπεριλαμβανομένου και του από αέρος ψεκασμού, μέσω της χρήσης Drone. Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής σε περιοχές του αστικού συστήματος Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την τριετία 2018-2019-2020» και υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται βάσει προγράμματος, σε όλο το Δήμο, ενώ ο κάθε πολίτης μπορεί να ανατρέξει στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου θα βρει ανηρτημένο το σχετικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών 1-30 Ιουνίου 2020

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος αντιμετώπισης, σύμφωνα με τον οποίο χρησιμοποιούνται μηχανήματα drone, από τα ειδικά συνεργεία, με τη δυνατότητα να ψεκάσουν ακόμα και σε δύσβατες περιοχές, ώστε να αντιμετωπιστεί ευρύτερα το πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί έκταση έως και 20 στρεμμάτων, δεδομένων των καλών καιρικών συνθηκών.

«Είμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των κουνουπιών, στην περιοχή μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, τονίζοντας ότι συνεχίζεται η προσπάθεια από τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να εξαλειφθούν όλες οι πιθανές εστίες ανάπτυξης των κουνουπιών και να προληφθεί με αυτό τον τρόπο η εμφάνιση εντομομεταδιδόμενων ασθενειών.

Στο σημερινό ψεκασμό με drone στην περιοχή της Λιμνοθάλασσας Ντιβάρι Γιαλόβης το παρόν έδωσαν ο Περιφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, οι Αντιδήμαρχοι Θεόδωρος Βουγιούκας και Αναστάσιος Χρονόπουλος, ο Τοπικός Σύμβουλος της Κοινότητας Πύλου Γιώργος Γιαννούτσος και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Σχετικές αναρτήσεις

Χαμός σήμερα το μεσημέρι Καθαροδευτέρας στην Μπούκα !

admin2020

Το βράδυ της Κυριακής η Μεσσήνη φλεγόταν στον «χορό» των 9 φωτiών & στο γλέντι , στο χορό & στην διασκέδαση

admin2020

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν κατασκευή χαρταετού & Παραδοσιακοί χοροί

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies