ΕιδησούλεςΥγεία

Αν θέλεις να έχεις υγιή νεφρά, περιόρισε την κατανάλωση αυτών των ποτών

Υπάρχουν ποτά που όλοι αγαπάμε και μας ενθουσιάζουν με την εξαιρετική γεύση και τη φρεσκάδα τους. Όμως η κατανάλωση κάποιων από αυτά δεν είναι πάντα κάτι καλό, ειδικά αν το κάνουμε υπερβολικά και αγνοούμε τις ετικέτες και τους διατροφικούς δείκτες τους, κάτι που μακροπρόθεσμα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των νεφρών μας.

Αν θέλετε να φροντίσετε τα νεφρά σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ξεκινώντας από τη διατροφή σας είναι ζωτικής σημασίας για να το πετύχετε αυτό, και υπό αυτή την έννοια, τα ποτά μπορούν επίσης να καθορίσουν την κατάστασή τους. Εδώ λοιπόν σας λέμε ποια από αυτά πρέπει να αποφεύγετε.

Σιωπηλοί εχθροί των νεφρών: Αναψυκτικά

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι τα αναψυκτικά έχουν υπέροχη γεύση και είναι πολύ ορεκτικά, ειδικά σε ζεστό καιρό, καθώς μας βοηθούν να δροσιστούμε και να βγάλουμε τη μέρα.

Όμως, αυτά τα ποτά είναι ένας από τους κύριους εχθρούς των νεφρών σας, καθώς η καλή τους γεύση οφείλεται στη μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και αερίων που περιέχουν, καθώς και χρωστικών και άλλων στοιχείων που μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Η τακτική κατανάλωσή τους δεν είναι καλή, καθώς σύμφωνα με την Καταλανική Ένωση Ασθενών Ήπατος, η υψηλή κατανάλωση συνδέεται με μεγαλύτερες πιθανότητες να πάσχετε από νεφρική νόσο. Με τη σειρά του, το Web MD αναφέρει ότι μια μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που έπιναν αναψυκτικά τακτικά είχαν 30% μείωση της νεφρικής λειτουργίας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε όλους μας αρέσουν αυτά τα ποτά, αλλά καλό είναι να αποφεύγονται ή να καταναλώνονται με μέτρο.

Τα γαλακτοκομικά ποτά επηρεάζουν τα νεφρά σας

Όλοι αγαπάμε τα μιλκσέικ, τα φραπέ, τα smoothies, το γιαούρτι που πίνεται ή ένα ωραίο ποτήρι γάλα. Και ενώ τα γαλακτοκομικά ποτά δεν είναι όλα κακά, η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα νεφρά σας λόγω της μεγάλης ποσότητας πρωτεΐνης που περιέχουν.

Σύμφωνα με την Piedmont Healthcare, στη συγκεκριμένη περίπτωση των νεφρών, η υπερβολική ποσότητα πρωτεΐνης μπορεί να είναι δύσκολο να μεταβολιστεί, οπότε είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε όταν πίνετε γαλακτοκομικά ποτά.

Μια καλύτερη επιλογή είναι να καταναλώνετε ροφήματα με φυτικές πρωτεΐνες, όπως το γάλα αμυγδάλου, το γάλα καρύδας ή το γάλα σόγιας.

Πώς επηρεάζει το αλκοόλ τα νεφρά;

Μπύρα, τεκίλα, ουίσκι, κρασί, micheladas και ακόμη και azulitos, είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να πει όχι σε ένα κρύο ποτήρι αλκοόλ, ειδικά σε ένα πάρτι, αλλά είμαι σίγουρος ότι έχετε παρατηρήσει ότι ακολουθεί η συνεχής ανάγκη να πάτε στην τουαλέτα, και οι ένοχοι είναι τα νεφρά σας.

Η κατανάλωση αλκοόλ κάνει τα νεφρά να αρχίσουν να επεξεργάζονται διαφορετικά τα υγρά που απαιτούνται για την ενυδάτωση του οργανισμού, φιλτράροντας τα περισσότερα από αυτά στην ουροδόχο κύστη. Η δουλειά που κάνουν τα νεφρά σας όταν πίνετε αλκοόλ είναι τιτάνια, καθώς παίρνουν επίσης υγρά από άλλα μέρη, όπως τα προστατευτικά στρώματα του εγκεφάλου (εξ ου και ο πονοκέφαλος και το hangover).

Ξέρετε, το να πίνετε μερικά ποτά δεν είναι κακό πράγμα, αλλά το να το παρακάνετε είναι. Φροντίστε τα νεφρά σας και μην τα εκθέτετε σε τόση πολλή δουλειά που να επηρεάζει την υγεία σας.

Τα καφεϊνούχα ποτά βλάπτουν τα νεφρά σας

Σωστά! Η καφεΐνη μπορεί επίσης να βλάψει τα νεφρά σας και υπάρχει σε ποτά όπως ο καφές, το τσάι, ορισμένα αναψυκτικά και ενεργειακά ποτά.

Είναι καλύτερο να αποφεύγετε αυτά τα ποτά, καθώς συνδέονται επίσης με πέτρες στα νεφρά και μπορούν να ασκήσουν πίεση στα νεφρά, σύμφωνα με πληροφορίες από το Εθνικό Ινστιτούτο Διαβήτη και Πεπτικών και Νεφρικών Ασθενειών.

Αν θέλετε να τα καταναλώσετε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να μάθετε πόσο μπορείτε να πιείτε.

Τώρα που το ξέρετε αυτό, είναι σημαντικό να μετριάσετε την κατανάλωση αυτών των ποτών, γιατί παρόλο που είναι νόστιμα, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να βλάψει τα νεφρά σας. Η υγεία προηγείται, θυμηθείτε το.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies