ΔιεθνήΕιδησούλες

Αν το Ισραήλ κάνει πόλεμο στον Λίβανο η απάντηση «δεν θα έχει όριο» Ο ηγέτης της «Χεζμπολλάχ» δηλώνει ότι συνυπολογίζει το «εθνικό συμφέρον του Λιβάνου»

Η στάση της «Χεζμπολλάχ» μέχρι αυτή την στιγμή, συνυπολογίζει το «εθνικό συμφέρον του Λιβάνου», τόνισε ο ηγέτης της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, προειδοποιώντας το Ισραήλ, ότι εάν στραφεί κατά του Λιβάνου η απάντηση «δεν θα έχει όριο».

Στο έκτακτο διάγγελμά του ο Χασάν Νασράλα, αφού εκτίμησε πως «ο άξονας της αντίστασης» αντιμετωπίζει την «πιο σοβαρή πρόκληση μετά την έναρξη του σιωνιστικού πολέμου στη Γάζα», επιχείρησε στη συνέχεια να αποδομήσει τις προσπάθειες του Ισραήλ πως επιτυγχάνει «νίκες» στα πεδία των συγκρούσεων. Υποστήριξε πως το Ισραήλ δεν έχει πετύχει «καμία νίκη στη Γάζα εδώ και τρεις μήνες» και πως η «Χεζμπολλάχ» και οι «δυνάμεις αντίστασης στον Λίβανο» δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε επιθέσεις έναντι του Ισραήλ. Παρόλα αυτά διαβεβαίωσε πως η οργάνωσή του δεν θα προβεί σε ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο τον Λίβανο, παρά τις θυσίες που κάνει η «Χεζμπολλάχ».

Σε σχέση με την δολοφονία του υπαρχηγού της Χαμάς, ο Νασράλα επανέλαβε, πως πρόκειται για έγκλημα σοβαρό που δεν θα μείνει δίχως απάντηση ή τιμωρία, ενώ έσπευσε να τονίσει ότι «οι οργανώσεις της αντίστασης στην περιοχή δρουν σύμφωνα με τις συνθήκες της χώρας όπου ζουν παρά την στρατηγική συμφωνία για τον καθορισμό εχθρών, φίλων και στόχων».

Τόνισε έτσι πως η «Χεζμπολλάχ» ξεκίνησε τις εχθροπραξίες με τον ισραηλινό στρατό ένα 24ωρο μετά τις επιθέσεις της Χαμάς και πως βδομάδες μετά, «τα αδέλφια μας οι Χούθι» της Υεμένης ξεκίνησαν τις δικές τους επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα όταν έκριναν οι ίδιοι.

Στη συνέχεια έκανε μία ανασκόπηση των αποτελεσμάτων που επέφεραν οι επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτώβρη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως κατέρρευσε η εικόνα του Ισραήλ στη διεθνή κοινότητα αφού πλέον έγινε ορατό σε όλους πως το ισραηλινό κράτος δολοφονεί παιδιά και αμάχους στη Γάζα και καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κατήγγειλε επίσης τις ΗΠΑ για υποκρισία τονίζοντας πως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έρχονται στο Λίβανο και κάνουν κηρύγματα για εφαρμογή «των διεθνών αποφάσεων του ΟΗΕ» όταν οι ίδιες αγνοούν τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας και αποτρέπουν την έκδοση ψηφίσματος στον ΟΗΕ για εκεχειρία στη Γάζα. Φρόντισε από την άλλη να κάνει ιδιαίτερη μνεία στη στάση του αμερικανικού λαού που είναι στάση αλληλεγγύης απέναντι στον παλαιστινιακό λαό και ειδική αναφορά στους νεαρούς Αμερικανούς που κατά 50% θεωρούν, όπως είπε, πως το Ισραήλ θα πρέπει να διαλυθεί ως έχει ώστε να επιστραφούν κατεχόμενα εδάφη στους Παλαιστίνιους…

Στο τέλος του διαγγέλματος, ο Νασράλα τόνισε πως, ως τώρα, η «Χεζμπολλάχ» έχει εμπλακεί σε μάχες με μετρημένο τρόπο στα σύνορα. «Όμως, εάν ο εχθρός αποφασίσει να κάνει πόλεμο στο Λίβανο η απάντησή μας στα πεδία μάχης δεν θα έχει όριο, ούτε περιορισμό, σε όπλα και στόχους» πρόσθεσε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας πως η οργάνωσή του συνυπολογίζει το «εθνικό συμφέρον του Λιβάνου».

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera»)

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies