ΕιδησούλεςΥγεία

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δείτε όλα τα μέτρα

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας πρόσθετα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κοροναϊού. Από το πρωί της Δευτέρας όπως είπε θα μπορούν να βρίσκονται στο δρόμο μόνο όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους είτε όσοι έχουν βγει για να αγοράσουν φάρμακα και τρόφιμα ενώ για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, όποιος μετακινείται θα πρέπει να βεβαιώνει τους λόγους μετακίνησής του είτε με έγγραφο του εργοδότη του -αν πρόκειται για μισθωτό- είτε με προσωπική υπεύθυνη δήλωση -σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου.

Είπε ότι οι πολίτες θα μετακινούνται μόνο αν έχουν μαζί τους ταυτότητα και διαβατήριο κι αφού έχουν τη δήλωση για το που θα μετακινηθούν. Αλλιώς θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση.

Μάλιστα όπως σημείωσε έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε, με απλό και φιλικό για τον πολίτη τρόπο, να μπορεί να λαμβάνεται η σχετική βεβαίωση μέσω διαδικτύου ή με τηλεφωνικό μήνυμα ή ακόμη και να συμπληρώνεται και χειρόγραφα.

Σε πολύ δραματικούς τόνους ο Κ. Μητσοτάκης περιέγραψε την κατάσταση που υπάρχει και τους φόβους για εξάπλωση του κοροναϊού και μίλησε για τους λίγους ανεύθυνους που θέτουν σε κίνδυνο τους περισσότερους.

Οι πολίτες όπως φαίνεται και στο σχετικό έγγραφο θα δηλώνουν εάν η μετακίνηση αφορά αγορά καταναλωτικών αγαθών, επίσκεψη σε γιατρό, μετακίνηση σε δημόσια υπηρεσία κ.α.

Επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ της κατοικίας και του τόπου άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας αλλά και οι μετακινήσεις προς φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Παράλληλα, επιτρέπονται οι μετακινήσεις για λόγους υγείας αλλά και για επιτακτικούς οικογενειακούς λόγους για παροχή βοήθειας σε ευπαθή άτομα ή για φροντίδα παιδιών.

Προβλέπεται δε, και σύντομη μετακίνηση κοντά στον τόπο κατοικίας για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου.

Το βασικό έντυπο είναι αυτό:

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies