ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αποζημίωση από τράπεζα σε δανειολήπτη για παράνομες χρεώσεις και ανατοκισμούς- Συνδρομή Ένωσης Καταναλωτών- αποδείχθηκε αναντικατάστατος ο ρόλος της

Με μία απόφαση σταθμό το Μονομελές Πρωτοδικείο του Πειραιά, δικάζοντας ως Εφετείο, δικαίωσε δανειολήπτη από παράνομες χρεώσεις και παράνομους ανατοκισμούς των οφειλών του.
Πιο συγκεκριμένα, ο δανειολήπτης είχε υπογράψει σύμβαση δανείου για να καλύψει τα έξοδα εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος.
Για να πάρει το δάνειο εκχώρησε τα έσοδά του από τη ΔΕΗ στην τράπεζα και πρόσφερε στην τράπεζα ακινήτων για να γραφτεί προσημείωση.

Η τράπεζα κωλυσιεργούσε για να του χορηγήσει το δάνειο και τελικά, ενώ ο δανειολήπτης ο καταναλωτής δεν είχε εισπράξει ούτε ένα ευρώ, η τράπεζα κατήγγειλε την σύμβαση και τον ενοχλούσε σχεδόν καθημερινά όπως ενοχλούσε και τη μητέρα του η οποία δεν είχε σχέση με την δοσοληψία του Καταναλωτή.
Τελικά, μετά και από παρέμβαση του Συνήγορου του Καταναλωτή και ενώσεως Καταναλωτών, η τράπεζα υποχώρησε αλλά πολύ ορθά ο καταναλωτής συνέχισε το δικαστήριο και τελικά η γενναία δικαστής στον Πειραιά καταδίκασε την τράπεζα σε πρόστιμο και αποζημίωση.

Μπορείτε να δείτε το κείμενο της απόφασης εδώ:

http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomologia/MPrPeir%20221.2022.htm

Σχετικές αναρτήσεις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies