ΔιεθνήΕιδησούλες

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τη διεθνή κοινότητα ότι δεν θέλουμε εχθρούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας πως «δεν θέλουμε να έχουμε κανένα πρόβλημα με τη διεθνή κοινότητα».

«Έχουμε το δικαίωμα να ενεργούμε σύμφωνα με τις θρησκευτικές μας αρχές. Άλλες χώρες έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, κανόνες και κανονισμούς… Οι Αφγανοί έχουν το δικαίωμα να έχουν τους δικούς τους κανόνες και κανονισμούς, σύμφωνα με τις αξίες μας».

«Είμαστε δεσμευμένοι στα δικαιώματα των γυναικών, υπό την Σαρία (σ.σ. ο Ισλαμικός Νόμος)», τόνισε στη συνέχεια ο Μουτζαχίντ. «Θα δουλέψουν μαζί μας. Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τη διεθνή κοινότητα ότι δεν θα υπάρξουν διακρίσεις».

«Αν εργάζονται βάσει του Ισλαμικού Νόμου, της Σαρία, θα είναι ελεύθερες, θα μπορούν να δουλεύουν. Όλες οι γυναίκες είναι ασφαλείς. Ο Θεός, το Κοράνι μας, λέει ότι οι γυναίκες αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Αν οι γυναίκες του Αφγανιστάν συνεχίσουν να ζουν βάσει της Σαρία, θα είμαστε ευτυχισμένοι και θα είναι ευτυχισμένες».

Το κίνημα των Ταλιμπάν θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να διοργανωθεί μια διεθνής διάσκεψη για την παροχή οικονομικής βοήθειας στο Αφγανιστάν. Αυτό δήλωσε, νωρίτερα σήμερα, σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο επίσημος εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου του κινήματος των Ταλιμπάν με έδρα το Κατάρ, Μοχαμάντ Σοχάιλ Σαχίν.

«Σε βραχυπρόθεσμη προοπτική αναμφίβολα, θα χρειασθούμε την βοήθεια άλλων χωρών. Χρειαζόμαστε βοήθεια, για να πληρώσουμε τους μισθούς των δασκάλων, των υπαλλήλων και των μαχητών των δυνάμεων ασφαλείας.

Καλούμε όλες τις χώρες να μας βοηθήσουν. Θεωρώ ότι ωρίμασε η αναγκαιότητα μια διεθνούς διάσκεψης για παροχή οικονομικής βοήθειας στο Αφγανιστάν, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν. Αυτό δεν πρέπει να γίνει για εμάς, αλλά για χάρη του αφγανικού λαού», δήλωσε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το κίνημα των Ταλιμπάν ενδιαφέρεται επίσης για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAPI (που θα διέρχεται από τις χώρες Τουρκμενιστάν, Αφγανιστάν, Πακιστάν και Ινδία) καθώς και για την υλοποίηση άλλων σημαντικών έργων υποδομών, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ. «Στην χώρα μας υπάρχουν και άλλα μεγάλα έργα. Είναι ο αγωγός φυσικού αερίου TAPI, έργα κατασκευής σιδηροδρόμων και άλλα. Η δική μας πολιτική πτέρυγα ελπίζει ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την υλοποίησή τους», ανέφερε ο Σαχίν.

Οι δηλώσεις αυτές προηγήθηκαν της συνέντευξης τύπου στην Καμπούλ.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Ας δούμε το Ξυλόκαστρο πριν από 55 χρόνια…

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies