ΕιδησούλεςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥγεία

Αύξηση θανάτων, νοσηλειών και διασωληνώσεων από covid-19

Αύξηση καταγράφουν οι νοσηλείες, οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι ασθενών με covid-19, σύμφωνα με την εβδομαδιαία (9-15 Ιανουαρίου) επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (SARSCoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV).

 

Ειδικότερα, καταγράφηκαν 186 θάνατοι ασθενών covid-19 (+16% εβδομαδιαία μεταβολή), με μέση ηλικία τα 84 χρόνια. Το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για covid-19 ήταν 1.748 (+7% εβδομαδιαία μεταβολή). Ο μέσος όρος των ημερήσιων εισαγωγών για την εβδομάδα ήταν 250. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην επικράτεια είναι 147. Όπως αναφέρεται στην έκθεση η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων μειώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Μετά την υποπαραλλαγή «Κράκεν» (επιστημονική ονομασία: ΧΒΒ.1.5) εντοπίστηκε στην Ελλάδα και η νέα υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, «Όρθρος» (επιστημονική ονομασία: CH.1.1), σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης του ΕΟΔΥ.

 

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV2 σε 5 από τις 7 περιοχές που ελέγχθηκαν, με την Πάτρα να καταγράφει αύξηση 280%

 

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παρουσίασε μείωση. Καταγράφηκαν 5 νέα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης τύπου Α, που αφορούσαν νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ και 2 νέοι θάνατοι. Συνολικά από την αρχή επιτήρησης της γρίπης νοσηλεύτηκαν 46 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 12 θάνατοι ασθενών με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Συνολικά ανιχνεύτηκαν 238 δείγματα θετικά για ιούς γρίπης, εκ των οποίων τα 235 (99%) ήταν στελέχη τύπου Α και τα 3 (1%) ήταν στελέχη τύπου Β.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies