ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αύριο η τροπολογία για τους υγειονομικούς οι οποίοι θα επιστρέφουν στις θέσεις τους μετά την πρώτη δόση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ανακοίνωσε πως αύριο θα κατατεθεί τροπολογία, με την οποία «θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιάζονται να επιστρέφουν στην εργασία τους την επομένη της πρώτης δόσης και όχι 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους».

 

Ως …δέλεαρ χρησιμοποίησε το γεγονός πως όσο πιο γρήγορα βγουν από το καθεστώς διαθεσιμότητας, «με μεγαλύτερη ασφάλεια» θα επιστρέψουν στην ίδια θέση. Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει απειλήσει τους υγειονομικούς που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα πως όταν επιστρέψουν, θα οδηγηθούν σε άλλη θέση.

 

Η τροπολογία αυτή έρχεται αφού πρώτα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, προκαλώντας νέα προβλήματα στο υποστελεχωμένο ΕΣΥ. Μάλιστα, στο όνομα αυτών των «αρρυθμιών» -όπως τις αποκάλεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- η κυβέρνηση ψήφισε την προηγούμενη εβδομάδα τροπολογία που εκχωρεί υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων σε επιχειρηματίες, δηλαδή μετέτρεψε το ζήτημα των υποχρεωτικών εμβολιασμών σε ευκαιρία για να «προβάρει» το «νέο ΕΣΥ» της μεγαλύτερης εμπορευματοποίησης.

 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, με αφορμή τους εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας δήλωσε στον «ΣΚΑΪ» πως το υπουργείο επεξεργάζεται μια διάταξη, όπου «οι διοικητικές κυρώσεις και το πρόστιμο κατά περίπτωση θα είναι τέτοιας φύσης που θα είναι αποτρεπτικά» για παρόμοιας φύσης παραβάσεις.

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies