Κοινωνικά

Βίντεο από drone πάνω από το Antonov

Οι πυροσβέστες είναι στο σημείο της πτώσης του αεροσκάφους στην Καβάλα και αναμένουν τις τελικές οδηγίες από τους πυροτεχνουργούς. Από λεπτό σε λεπτό θα σηκωθεί ένα drone για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει με τα πυρομαχικά ενδεχομένως που μετέφερε το Antonov. Πρέπει να διαπιστωθεί επίσης αν αυτή η λευκή σκόνη που έχει διασκορπιστεί είναι επικίνδυνη ή όχι για την υγεία.

“Πρέπει το πεδίο να είναι ασφαλές και επειδή έχουμε ακούσει ότι υπάρχουν εκρηκτικά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα γίνουν εκρήξεις. Νιώσαμε ένα καύσιμο στα χείλη, όποτε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Υπάρχει ένας λευκός καπνός. Θα πάρει χρόνο αρκετό” δήλωσε ο υποστράτηγος και συντονιστής των πυροσβεστών.

Υπάρχουν αναφορές για περίεργα αέρια που αναδύονται από τις απανωτές εκρήξεις από το σημείο που συνετρίβη το Antonov An-12 καθώς μετέφερε εκρηκτικές ύλες. Ο χώρος της έκρηξης γύρω από το σημείο συντριβής του μεταγωγικού Antonov AN-12, κοντά στο Παλαιοχώρι, στους πρόποδες του Παγγαίου όρους, στην Καβάλα έχει αποκλειστεί.

Σωστικά συνεργεία έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο σημείο σε ακτίνα τουλάχιστον 2 χιλιομέτρων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεταγωγικό αεροσκάφος, σοβιετικής σχεδίασης, μετέφερε εκρηκτικές και άλλου είδους ύλες. Οι εκρήξεις ήταν συνεχείς κι αναδύονται περίεργα αέρια.

Στο σημείο έχουν έρθει πυροτεχνουργοί του Στρατού, προκειμένου να ελέγξουν την επικινδυνότητα των υλικών αλλά και να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση ώστε σε δεύτερο χρόνο τα σωστικά συνεργεία να προχωρήσουν σε επιχείρησης έρευνας και διάσωσης των αγνοούμενων – μελών του πληρώματος.

Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για 8 αγνοούμενους.

Το Antonov είναι απογειωθεί από την Σερβία κι είχε προορισμό την Ιορδανία, όταν εισερχόμενο στο ελληνικό FIR εξέπεμψε σήμα κινδύνου ζητώντας να προβεί σε επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της Καβάλας. Δεν τα κατάφεραν και συνετρίβη ενώ αναφορές κάνουν λόγο για απώλεια ενός κινητήρα.

Βίντεο από drone
Στο βίντεο το οποίο τράβηξε με drone το συνεργείο του ENA Channel, διακρίνονται οι εκρήξεις στο σημείο της συντριβής, ενώ τα συντρίμμια του αεροσκάφους σκορπίστηκαν σε μια ακτίνα περίπου 800 μέτρων.


Σχετικές αναρτήσεις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies