ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Βεβήλωσαν το μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα με τα φασιστικά σύμβολα του «τάγματος Αζόφ»…

Με τα ναζιστικά σύμβολα του ουκρανικού «τάγματος Αζόφ» βεβήλωσαν το μνημείο προς τιμήν του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα. 

Θυμίζουμε πως το μνημείο έχει στηθεί προς τιμήν τριών Σοβιετικών, στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού, αιχμαλώτων πολέμου που δραπέτευσαν, εντάχθηκαν και πολέμησαν στο πλευρό του 2ου Λόχου Καλλιθέας του ΕΛΑΣ, ώσπου το καλοκαίρι του 1944, στο Μπλόκο της Καλλιθέας πιάστηκαν και εκτελέστηκαν από τους ναζί και τους συνεργάτες τους μαζί με 14 ΕΛΑΣίτες και 8 ακόμα αγωνιστές, στην Αγία Ελεούσα.

Τη βεβήλωση του μνημείου στο μεταξύ καταγγέλλει και η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την ανήθικη απόπειρα προσβολής της ιστορίας και την απαράδεκτη πράξη βανδαλισμού. Υστερα από αυτήν την εγκληματική ενέργεια και τις αμέτρητες αποκαλύψεις των κατοίκων της Μαριούπολης και του Ντονμπάς, χρειάζονται άραγε επιπλέον αποδείξεις για την ναζιστική φύση του Αζόφ και άλλων παρόμοιων ταγμάτων ακραίων εθνικιστών της Ουκρανίας; Καλούμε τις Ελληνικές Αρχές να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη διερεύνηση της βάρβαρης αυτής επίθεσης και την τιμωρία των βανδάλων».

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies