ΚοινωνικάΜεσσηνίας

Βεβαιώσεις μετακίνησης: Ποιες θα ισχύουν έως τις 15 Μαρτίου και ποιες θα έχουν ισχύ έως 14 ημέρες

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα οι νέες βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων. Έως και τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021, θα ισχύουν οι βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων, επιτηδευματιών και μελών οργάνωσης διοίκησης, για την εκτέλεση της εργασίας τους, που εκδόθηκαν έως τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 και ώρα 16:00. Στην περίπτωση αυτή, οι εργοδότες οφείλουν να εφοδιάσουν τους εργαζομένους με νέες βεβαιώσεις κίνησης οι οποίες δύνανται να έχουν διάρκεια ισχύος από 16/3/2021 και όχι πέραν των 14 ημερών. Οι βεβαιώσεις κίνησης που εκδόθηκαν από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 και ώρα 16:01 και εφεξής δύνανται να έχουν ισχύ έως 14 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι δεν χορηγείται βεβαίωση κίνησης σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε
α) καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας,

β) τηλεργασία και

γ) νόμιμη άδεια

οι οποίοι μπορούν να μετακινούνται μόνο μέσω της χρήσης των 6 ειδικών κατηγοριών, που επιτρέπουν την κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών με αποστολή SMS στο 13033.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι κλειστές επιχειρήσεις με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Π.Κ. ΚΑΙ Κ.Π.Δ. : Οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής ∆ικονοµίας µε τον Ν 5090/2024

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το 9ο Συνέδριο Δίκαιης Μετάβασης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

«Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies