ΕιδησούλεςΚοινωνικάΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΒΕΛΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: «Είχε επίγνωση του άδικου των πράξεών του», λέει η εισαγγελέας για τον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς

Καταπέλτης είναι η πρόταση της εισαγγελέως για τον καθ’ομολογίαν δολοφόνο της άτυχης φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στη Φολέγανδρο, σε μία ακόμα γυναικοκτονία που σόκαρε το πανελλήνιο.

«Την σκότωσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», αναφέρει η εισαγγελέας, καταρρίπτοντας έτσι του ισχυρισμούς του κατηγορουμένου Δημήτρη Βέργου, ο οποίος υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσιάστηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Star, στην πρόταση της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Νάξου προς το αρμόδιο Συμβούλιο αναφέρεται ότι:

– Ο δράστης είχε ανθρωποκτόνο δόλο.
– Ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
– Είχε επίγνωση του άδικου των πράξεών του.

Η πρόταση που θα εκδοθεί και το βούλευμα θα παραπέμπει τον κατηγορούμενο σε δίκη.

Τι έδειξαν οι ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες
Η εισαγγελέας πήρε στα χέρια της και τις ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες που παρήγγειλε η ανακρίτρια Νάξου, καθώς ένα από τα βασικά επιχειρηματα του 31 χρονου ήταν ότι πάσχει από χρόνια ψυχική ασθένεια.

Οι ισχυρισμοί του με αυτή την πρόταση καταρρίπτονται.

Τώρα, εκκρεμεί η απάντηση στο αίτημα της οικογένειας, προκειμένου να γίνει η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη Γαρυφαλιά είχε βρει τραγικό θάνατο στις 16 Ιουλίου 2021 στη Φολέγανδρο, όπου είχε πάει για διακοπές με τον 31χρονο στο νησί.

Ένας καυγάς οδήγησε τον κατηγορούμενο στο να την χτυπήσει και να την πετάξει στον γκρεμό. Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη.

Υπενθυμίζεται ότι  η 26χρονη έφερε εκδορές διαφορετικών κατευθύνσεων σε όλο της το σώμα και κακώσεις. Επίσης είχε ένα τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού που θα μπορούσε να ήταν και θανατηφόρο.

«Η Γαρυφαλλιά έφερε εκδορές άνω άκρων και στην οπίσθια πλευρά του σώματος, κακώσεις στην κεφαλή, μια κάκωση πιθανόν από γροθιά ή χαστούκι, στην πίσω πλευρά, αλλά και στην μπροστινή πλευρά της κεφαλής είχε ένα σκίσιμο από τα βράχια, ενώ είχε και εκδορές διαφορετικών κατευθύνσεων στους γλουτούς που σημαίνει ότι σύρθηκε. Δεν ήταν απλή πτώση», δήλωσε λίγες μέρες μετά τον φόνο ο Ιατροδικαστής κ. Μπογιόκας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η Γαρυφαλλιά ήταν ζωντανή όταν ο δράστης την έριξε στη θάλασσα. Ωστόσο τα τραύματά της στο κεφάλι ήταν τόσο σοβαρά που δεν της επέτρεπαν να κολυμπήσει ή να επιπλεύσει στο νερό.

Μάλιστα, τόσο ο αγροτικός γιατρός του νησιού, όσο και ο ιατροδικαστής, Ηλίας Μπογιόκας που εξέτασε τη σορό τόνισαν ότι εάν η Γαρυφαλλιά είχε εντοπιστεί 10-15 λεπτά νωρίτερα ή ο ίδιος ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της είχε κάνει καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, πιθανότατα σήμερα να βρισκόταν εν ζωή.

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Παράδοση εξωτερικού απινιδωτή για την ενίσχυση του Χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies