UncategorizedΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

ΒΟΜΒΑ: Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΕΣΚΟΤΑΝ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΗΣ!

Ένα… μικρό σούπερ μάρκετ εντόπισαν αστυνομικοί στην Καρδίτσα,  κατά τη διενέργεια έρευνας στην οικία της αντιδημάρχου Ουρανία Σουφλα, μετά από καταγγελία που έγινε πριν από λίγες ημέρες σχετικά με κατάχρηση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία προορίζονταν για τους πλημμυροπαθείς του νομού.

Η έρευνα στο Ανθηρό Καροπλεσίου, όπου βρίσκεται το εν λόγω σπίτι, έγινε κατόπιν εντολής εισαγγελέα και παρουσία δικαστικού λειτουργού, ωστόσο η αστυνομία δεν έχει ενημερώσει επισήμως, ως είθισται, για την ακριβή ποσότητα των προϊόντων, τα οποία είχαν σταλεί από όλη την Ελλάδα, με σκοπό την ανακούφιση ανθρώπων που είχαν πληγεί σοβαρά από την κακοκαιρία «Ιανός».

Σύμφωνα με το makthes.gr την υπόθεση, που βρίσκεται στο προανακριτικό στάδιο, χειρίζεται η αστυνομική διεύθυνση Καρδίτσας, ενώ η μείζων αντιπολίτευση του δήμου αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος σήμερα, αφού ο δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος, εκλεγμένος με την ΝΔ “Καρδίτσα ο τόπος μας“, ακόμη δεν έχει πάρει θέση.

Ο Κώστας Γκαβογιάννης, δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας και επικεφαλής του συνδυασμού «Καρδίτσα από την Αρχή», εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει από τον δήμαρχο να αποσαφηνίσει τη θέση του και από την αστυνομία να προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των ευρημάτων της έρευνας.

«Γιατί δεν βγήκε ο Δήμαρχος να μιλήσει ξεκάθαρα; Γιατί δεν πήρε θέση; Μήπως περιμένει κάτι; Φυσικά ένα δελτίο τύπου από την Αστυνομία θα ξεκαθάριζε αρκετά το τοπίο. Πέντε μέρες μετά και να μην έχει εκδοθεί; Αυτή η καθυστέρηση οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν αφορά πέντε πατάτες», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σήμερα, ο δήμαρχος Καρδίτσας έκανε δεκτή την παραίτησή της.

Στην πραγματικότητα όμως, οι καταγγελίες των πολιτών για υπεξαίρεση τροφίμων στο πλαίσιο των δωρεών για την κακοκαιρία «Ιανός», τρόφιμα που σύμφωνα με τις καταγγελίες βρέθηκαν στο σπίτι της αντιδημάρχου Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης Καρδίτσας Ουρανίας Σούφλα, βράζουν εδώ και πολλές ημέρες στα social media των κατοίκων και σε τοπικές facebook ομάδες.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε μέσω Facebook, «παραμονή της μεγάλης επετείου που κάποιοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας, στο σπίτι που διατηρεί η κυρία Ουρανία Σούφλα αντιδήμαρχος Καρδίτσας στο Καροπλέσι Καρδίτσας εξελίχθηκαν εικόνες ντροπής». «Ίσως η κυρία Σούφλα γνωρίζει από πρώτο χέρι το Μεσαίωνα που θα επακολουθήσει στην κοινωνία μετά τα κατάπτυστα lockdown της κυβέρνησης Μητσοτάκη και φροντίζει να έχει γεμάτη την αποθήκη της σε ώρα ανάγκης» σχολιάζεται στην ανάρτηση, ενώ κατηγορίες εξαπολύονται και κατά του δημάρχου για «αποσιώπηση της υπόθεσης».

Ανάμεσα στα πολλά σχόλια που έκαναν στην πολυπληθή «Ανοιχτή Ομάδα Καρδίτσας» οι κάτοικοι γράφουν σχόλια όπως: «Η κοινωνία της Καρδίτσας συγκλονίζεται από το θέμα που βγήκε στη δημοσιότητα με το πλιάτσικο της κυρίας Ουρανίας Σούφλα αντιδημάρχου Καρδίτσας. Τα στόματα άνοιξαν και επίσημα και ανεπίσημα. Κουβέντες που γίνονται από το πρωί μέσα στην πόλη είναι ότι όλοι ήξεραν το ποιόν της συγκεκριμένης κυρίας. Υπάρχουν επίσης καταγγελίες ότι η συγκεκριμένη κυρία θεώρησε τσιφλίκι της το στρατόπεδο στο οποίο μοιραζόταν τα τρόφιμα και σε όποιον ήξερε έδινε και σε όποιον δεν ήξερε ή δεν συμπαθούσε του έλεγε ότι τελείωσαν».

Όσο για τη δήλωση της κα Σούφλα, αυτή είναι η εξής: «Για λόγους ευθιξίας εξαιτίας αναληθών δημοσιευμάτων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και με σκοπό να προστατέψω τον κόπο των δεκάδων εθελοντών και των Προέδρων των Κοινοτήτων μας αλλά και την προσφορά χιλιάδων δωρητών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου για βοήθεια προς το Νομό μας υπέβαλλα την παραίτηση μου από τη θέση της Αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα σκοπός μου ήταν να στηρίξω τους απόρους και τα ξεχασμένα χωριά μας. Παρέλαβα άδειες αποθήκες και παραδίδω τόνους τροφίμων. Διερευνάται για ποιο λόγο είχα ποσότητα τροφίμων στην αποθήκη μου, και όχι στο σπίτι μου όπως τεχνηέντως διασπείρουν ορισμένοι, ενώ έχω προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που δείχνουν τους δικαιούχους αυτών. Επίσης, δεν έγινε κάποια έφοδος, όπως κάποιοι κακόβουλα διαδίδουν, αλλά εγώ οδήγησα την υπηρεσία και υπέδειξα που βρίσκονται τα τρόφιμα. Αυτή τη στιγμή πρέπει να αποκαταστήσω την τιμή και την υπόληψή μου και δεν θέλω κανείς να υπονοεί ότι θα χρησιμοποιήσω μια θέση ισχύος για να το πετύχω. Έχω την πεποίθηση ότι δεν θα αργήσει η ώρα που θα δικαιωθώ».

ΠΗΓΗ: thessalia.gr , enimerotiko.gr, larissa.gr ,

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΝΕΜΩΝ-ΚΑΙΡΟΥ ΕΜΥ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Στο Πολιτικό Γραφείο της CPMR στην Πάτρα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies