ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

ΒΟΥΛΗ: η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται στο σύγχρονο τέρας του Λοχ-Νες. Όλοι ακούν ότι υπάρχει και κανείς δεν τους έχει δει…

Μπορεί η επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για την κρατική βία στη Νέα Σμύρνη να συζητήθηκε 12 μέρες μετά, αλλά αυτό κάθε άλλο παρά ανεπίκαιρη την καθιστά, με τον Θανάση Παφίλη να είναι χειμαρρώδης απέναντι στον Χρυσοχοΐδη.

Είπε ότι οι επίκαιρες ερωτήσεις πρέπει να είναι επίκαιρες και όχι να συζητιούνται 12 μέρες μετά. Ο πρωθυπουργός όμως απέφυγε τη γενική συζήτηση και επέλεξε να απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ήταν εύκολος αντίπαλος και μια βολική κόντρα για τον δικομματισμό.

Σημείωσε πως η στάση της αστυνομίας δεν είναι η εξαίρεση, ούτε από υπερβάλλοντα ζήλο, αλλά κυβερνητική κατεύθυνση, που υλοποιείται με σχέδιο και πρόγραμμα, με στόχο να φορτώσει στον λαό τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας και να τον φιμώσει με όπλο την αστυνονοκρατία.

Η κυβέρνηση έβαλε σε λοκ-ντάουν τον λαό και τον τσάκισε με νομοσχέδια, αλλά τον καλεί την ίδια στιγμή να μη διαμαρτύρεται.

Ο Παφίλης τόνισε πως οι χιλιάδες νέοι που βγήκαν στους δρόμους, δεν το έκαναν για να βάλουν φωτιές και να καταστρέψουν, ούτε φυσικά γιατί τους το είπε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που:

…εξελίσσεται στο σύγχρονο τέρας του Λοχ-Νες. Όλοι ακούν ότι υπάρχει και κανείς δεν τους έχει δει. Τρεις και ο κούκος είναι!

Ο Παφίλης σχολίασε πως αυτές είναι εικόνες από το μέλλον, γιατί οι κρατούντες γνωρίζουν πως η βάρβαρη επίθεση γεννά αντιδράσεις. Δεν είναι -συνεπώς- επιστροφή στη δεκαετία του ’60, ούτε ακροδεξιός βραχίονας, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει τις δικές του ευθύνες, αλλά η πολιτική της ΕΕ, που περιγράφεται στη Λευκή Βίβλο της, που είναι κατάμαυρη (την έδειξε μάλιστα για να το δείξει και η κάμερα).

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ρώτησε τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ πόσους ελέγχους έχουν κάνει οι αστυνομικές δυνάμεις σε βιομηχανίες και χώρους δουλειάς, που θεωρούνται υγειονομική βόμβα και ο πρώτος φορέας διάδοης του ιού.

Πόσα πρόστιμα βάλατε; Τι κάνατε για τους επιχειρηματίες; Ή μήπως εκεί δεν περνάει; Τι μέτρα πήρατε για το μετρό;

Πρόσθεσε ότι οι εικόνες αυτές έχουν ξεσηκώσει ακόμα και συνδικαλιστικές οργανώσεις των ίδιων των αστυνομικών, εκτός από κάτι φασιστοειδή, όπως ο πρόεδρος στη Λάρισα, και αναρωτήθηκε αν αυτοί θα τιμωρηθούν.

Είπε επίσης πως η κυβέρνηση έχει αυταπάτες, γιατί η ταξική πάλη και οι αγώνες δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Ο λαός δε θα δεχτεί τη σύγχρονη σκλαβιά που του επιβάλλετε. Θα ξεσηκωθεί αργά ή γρήγορα κι εμείς θα είμαστε μαζί τους, πάντα. Το αποδείξαμε όταν άλλες δυνάμεις δε μιλούσαν καθόλου. Και σας έβαλε τα γυαλιά στις κινητοποιήσεις του, όπου τηρούσε όλα τα μέτρα.

Είπε πως αυτή είναι η κατάσταση όσο η αστυνομία προσανατολίζεται στο χτύπημα του λαϊκού κινήματος και όχι του οργανωμένου εγκλήματος. Και ζήτησε την άμεση διάλυση της ομάδας ΔΡΑΣΗ, αλλά και των ΜΑΤ και της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Σας ζητάμε τώρα: διαλύστε την ομάδα ΔΡΑΣΗ. Έχει ξεσηκωθεί όλη η Ελλάδα. Δεν το καταλαβαίνετε; Έχετε συναίσθηση τι συμβαίνει. (…) Τα ΜΑΤ είναι στρατιωτικό σώμα. Τι χρειάζονται; Το οργανωμένο έγκλημα χτυπάνε ή τις λαϊκές διαδηλώσεις;

Σχολίασε επίσης πως η κυβέρνηση θα πετύχει το ακριβώς αντίθετο με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και δεν πρόκειται να καταφέρει να υποτάξει το φοιτητικό κίνημα, που θα λύσει τα προβλήματά του.

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies