ΔιεθνήΕιδησούλες

Γαλλία: Γονείς και συγγενείς κακοποίησαν 17χρονη μουσουλμάνα επειδή ήθελε να παντρευτεί χριστιανό – Την έδειραν και την κούρεψαν

Σοκάρει τη Γαλλία η κακοποίηση μιας 17χρονης από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, που οι γονείς και οι θείοι της την έστειλαν στο νοσοκομείο με σπασμένο πλευρό, αιματώματα και σημάδια βάναυσης σωματικής βίας, επειδή ερωτεύτηκε και θέλησε να παντρευτεί Σέρβο χριστιανό.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα, όταν ο νεαρός που το είχε σκάσει για 4 μέρες με τη 17χρονη, συνοδευόμενος από τους γονείς του πήγαν στο σπίτι της νεαρής για να τη ζητήσουν για γάμο. Εκεί έγιναν μάρτυρες της κακοποίησης και είδαν το θείο της να την κουρεύει με την ψιλή μηχανή, κατόπιν προτροπής του πατέρα της.

Ο νεαρός με τους γονείς του προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά όταν αντιλήφθηκαν το εχθρικό κλίμα, έφυγαν και ειδοποίησαν την αστυνομία που συνέλαβε τους γονείς της 17χρονης το θείο και τη θεία της.

Και οι 4 έχουν τεθεί υπό κράτηση, εν αναμονή της δίκης τους το φθινόπωρο με την κατηγορία της κακοποίησης ανηλίκου κατά συναυτουργία, παρουσία και άλλων ανηλίκων.

Οι γονείς, της 17χρονης που έφτασαν στη Γαλλία από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη το 2017 με τα πέντε παιδιά τους, δεν δέχονταν το ότι η κόρη τους ήθελε να παντρευτεί τον νεαρό, ο οποίος κατοικεί στην ίδια πολυκατοικία, στην πόλη Μπεζανσόν.

Τον Δεκέμβριο του 2019 οι γαλλικές αρχές είχαν αρνηθεί να χορηγήσουν άσυλο στην οικογένεια, η οποία θα έπρεπε να φύγει από τη Γαλλία. Όμως η διαδικασία επιστροφής στη χώρα τους καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και του κλεισίματος των συνόρων στη Βοσνία. Τώρα θα πρέπει να γίνει η δίκη για να γίνει η διαπραγμάτευση για την απομάκρυνση τους από τη Γαλλία, ωστόσο η απέλαση δεν αφορά τη 17χρονη, η οποία έχει τεθεί υπό δικαστική προστασία και φιλοξενείται σε ειδική δομή.

Στον θείο και τη θεία, που ζουν στη Γαλλία από το 2016, είχε χορηγηθεί καθεστώς πρόσφυγα, το οποίο όμως ενδέχεται τώρα να τους αφαιρεθεί, εφόσον καταδικαστούν από τη γαλλική δικαιοσύνη.

«Μόλις ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία θα οδηγηθούν στα σύνορα επειδή δεν έχουν καμία δουλειά στο εθνικό έδαφος», έγραψε στο Twitter ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν.

Οι γονείς της 17χρονης, ο θείος και η θεία της, έχουν τεθεί υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης τους, το φθινόπωρο, με την κατηγορία της κακοποίησης ανηλίκου κατά συναυτουργία, παρουσία και άλλων ανηλίκων.

Πηγή: real.gr (Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά)

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies