ΔιεθνήΕιδησούλες

Γαλλικές εκλογές:Στο 28,5% ο Μακρόν- 24,2% η Λεπέν- 20,2% ο Μελανσόν σύμφωνα με τα exit polls Αντώνης

Σύμφωνα με τα exit poll μετά το κλείσιμο των καλπών, o Εμανουέλ Μακρόν προηγείται της Μαρίν Λεπέν με 28,1% έναντι 24,5% στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με το ίδιο exit poll o Ζαν Λικ Μελανσόν ακολουθεί με 20,4%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 28,1% των ψήφων έναντι 23,3% της Μαρίν Λεπέν. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 20,1%.

Μακρόν και Λεπέν θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών που θα γίνουν στις 24 Απριλίου.

Θα στηρίξει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τον δεύτερο γύρο όπως ανακοίνωσε η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού και υποψήφια στις προεδρικές εκλογές Αν Ινταλγκό, η οποία δεν προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

«Για να μην πέσει η Γαλλία στο μίσος όλων εναντίον όλων, σας καλώ επίσημα να ψηφίσετε στις 24 Απριλίου κατά της ακροδεξιάς της Μαρίν Λεπέν», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της εταιρίας δημοσκοπήσεων IFOP, η Ινταλγκό αναμένεται να λάβει το 1,9% των ψήφων του πρώτου γύρου.

ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν που φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό στο 20% παρακίνησε τους ψηφορόρους να μην δώσουν «ούτε μία ψήφο στη Λεπέν».

«Γυρίζει μια νέα σελίδα του αγώνα. Θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που έχουμε κάνει. Συγκεντρώσαμε λαϊκό μέτωπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος της αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν, ζητώντας από τους υποστηρικτές του να μην ψηφίσουν τη Μαρίν Λεπέν:

«Ξέρουμε ποιον δεν θα ψηφίσουμε ποτέ. Δεν μπορούμε να δώσουμε ψήφο στην κυρία Λεπέν».

Σχετικές αναρτήσεις

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Ας δούμε το Ξυλόκαστρο πριν από 55 χρόνια…

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies