ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥγεία

Γερμανός υπoυργός Υγείας: Κίνδυνος για “απολύτως θανατηφόρα” μετάλλαξη κορωνοϊού

Μια δραματική προειδοποίηση έγινε από τον Γερμανό υπουργό Υγείας Lauterbach σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild. Εκανε λόγο για τον κίνδυνο να εμφανιστεί μια πιθανώς “δολοφονική μετάλλαξη” αργότερα φέτος.

“Υπάρχει μια σειρά από υποπαραλλαγές της Όμικρον που εξελίσσονται και οι οποίες με ανησυχούν. Οι περίοδοι κατά τις οποίες νέες παραλλαγές αντικαθιστούν παλιές γίνονται όλο και πιο σύντομες. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε όλο και λιγότερο ικανοί να προετοιμαστούμε για μεταλλάξεις”.

Υποστήριξε ότι είναι πολύ πιθανό να έχουμε μια εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή τύπου Όμικρον, που είναι τόσο θανατηφόρα όσο η Δέλτα. Αυτή θα ήταν μια απολύτως θανατηφόρα μετάλλαξη.

Ο πολιτικός του SPD δήλωσε την ίδια στιγμή: “Θα έχουμε ένα εμβόλιο που προστατεύει από τις μεταλλάξεις της Όμικρον”. Αναμένεται ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο στην παραλλαγή αυτή, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο.

“Στόχος μας είναι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα εμβόλια για τους πολίτες, ανεξάρτητα από ποια μετάλλαξη θα έρθει. Τότε θα έχουμε ένα ‘αντίδοτο’ τόσο για την Όμικρον όσο και τη Δέλτα”.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies