ΑργολίδοςΑρκαδίαςΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίας

ΓΙΑ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Κύριε Πρόεδρε
Κύριε Περιφερειάρχη
Κύριε Πρόεδρε της Οικονομικής Επιτροπής
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Είναι δεδομένη δυστυχώς η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού και ηανησυχία των αρμοδίων επιστημόνων γιαραγδαία εξάπλωσή τουστη χώρα μας.Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας είναι η άμεση πρόσβαση των ασθενών σε υπηρεσίες υγείας που διαθέτουν όλα τα μέσα διάγνωσης και νοσηλείας. Είναι γνωστές και οι μεγάλεςελλείψεις των Νοσοκομείων και όλων των δημόσιων μονάδωνυγείας της Περιφέρειάς μας σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικόπροσωπικό, οι ελλείψεις σε προσωπικό και κλίνες ιδιαίτερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)αλλά και του προφυλακτικού εξοπλισμού και των υλικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία κρίνουμε υποχρέωσή μας να καταθέσουμε την παρακάτω πρόταση χωρίς καμία διάθεση μικροπολιτικής.
Προτείνουμε:
Α) Άμεση τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειάς μας (με κατεπείγουσα συνεδρίαση δια περιφοράς) για την χρηματοδότηση των Δημόσιων Νοσοκομείων και άλλων δομών υγείας (Κέντρων Υγείας και πρωτοβάθμιων δομών) ώστε:
1. Άμεσα να προμηθευτούν σε επάρκεια τα είδη πρώτιστης ανάγκης (διότι από την ενημέρωση που έχουμε δεν υπάρχουν ή σημειώνονται μεγάλες ελλείψεις)
α) Για την αρχική διαλογή (screening) των χαρακτηρισμένων ως υπόπτων περιστατικών, διαγνωστικό “γρήγορο” τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού και “γρήγορο” τεστ ανίχνευσης των ιών γρίπης.
β) Για πλήρη και οριστικό έλεγχο, τα απαραίτητα υλικά συλλογής δειγμάτων βιολογικών υγρών και εκκριμάτων για αποστολή στα ειδικά εργαστήρια του Ινστιτούτου Παστέρ και του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του ΕΚΠΑ.
γ) Για την προστασία των εργαζομένων και των ασθενών, προφυλακτικά μέσα ατομικής προστασίας (κατάλληλες μάσκες, ποδιές και γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικά υγρά και σκευάσματα, υλικά και εξοπλισμός για τους θαλάμους απομόνωσης και αντισηπτικά υγρά και σκευάσματα).
δ) Συσκευές μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής(αναπνευστήρες).
2. Να διαμορφωθούν κατεπειγόντως στα Νοσοκομεία χώροι μεθαλάμους αρνητικής πίεσης και θαλάμους απομόνωσης. Είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρχει στην Περιφέρειά μας ούτε ένας θάλαμος αρνητικής πίεσης). Να αυξηθούν και να ενισχυθούν οι κλίνες ΜΕΘ .
Β) Με δεδομένες τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Περιφέρειάς μας, να ζητήσουμε την κατεπείγουσα πρόσληψη επικουρικών γιατρών διότι δεν προβλέπονται στην προκήρυξη αλλά και πρόσθετες προκηρύξεις μόνιμων θέσεων γιατρών ΕΣΥ.
Γ)Να οριστεί Συντονιστής από την Περιφέρεια που θα έχει ως αρμοδιότητα την καθημερινή επαφή και συνεργασία με όλους τους Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων ώστε να καλύπτονται αμέσως οι όποιες ελλείψεις εμφανίζονται
Οι περιφερειακοί σύμβουλοιτης «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»
Θανάσης Πετράκος
Δημοσθένης Δρούγκας

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μπούκα Μεσσήνης στις τοπ 10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

admin2020

«Συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας»

admin2020

ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΠΗΓΕΣ ΜΠΑΡΚΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies