Μεσσηνίας

ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 2019 ΣΤΗΝ ΑΛΑΓΟΝΙΑ

Τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις κατολισθήσεις του 2019, όσον αφορά το οδικό δίκτυο εντός της Κοινότητας Αλαγονίας, τα οποίο είναι μείζονος σημασίας για την σύνδεση του χωριού, ως γνωστόν δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία και καταπόνηση των οχημάτων για τους κατοίκους και τους εκατοντάδες θερινούς επισκέπτες της Αλαγονίας, οι οποίοι αυξάνονται διαρκώς το Καλοκαίρι και ιδιαίτερα τον Αύγουστο.

Κατόπιν προφορικής επικοινωνίας που είχε η Κοινότητα Αλαγονίας τόσο με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας όσο και με τον εργολήπτη φορέα του έργου, η ασφαλτόστρωση στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών του 2019 εντός της Αλαγονίας, με προεξέχον σημείο το μικρό ανολοκλήρωτο κομμάτι οδού στο γεωγραφικό κέντρο που συνδέει την κάτω με την άνω μεριά έχουν δρομολογηθεί ομαλά.

Σύμφωνα με τη σειρά προτεραιότητας των έργων στον Ταΰγετο, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα και – κατά τις προφορικές εκτιμήσεις – στο τέλος του Καλοκαιριού.

Ως γνωστόν αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Αλαγονίας 2021», με πλήρες πρόγραμμα όλο το Καλοκαίρι και όποτε οι συνθήκες το επιτρέπουν, με παιδικά εργαστήρια τα πρωινά των Σαββατοκύριακων στο Ιστορικό κτήριο του Σχολείου της Αλαγονίας και με εκδηλώσεις που υλοποιούνται στο κέντρο της Αλαγονίας.

Παράλληλα, το αυξημένο ενδιαφέρον των επισκεπτών από όλη τη χώρα για τα μονοπάτια της Αλαγονίας, τα οποία είναι ελεύθερα προσβάσιμα, προσιτά από όλους και με εξαιρετικό αισθητικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, έχουν αυξήσει κατά πολύ την επισκεψιμότητα στην Αλαγονία.

Γι” αυτό, αλλά και εν όψει των διαρκώς κλιμακούμενων επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, έργα που τεχνικά φαίνονται αποσπασματικά, όπως η ασφαλτόστρωση των χωμάτινων ή κατεστραμμένων από τα έργα σημείων του οδικού δικτύου κρίνονται απολύτως απαραίτητα και χαρακτηρίζονται εξαιρετικά επείγοντα.

Η προφορική εκτίμηση, με βάση ρεαλιστικά στοιχεία, των αρμοδίων φορέων για την άμεση ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων εν πρώτοις – είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλά ακόμη σε εξέλιξη για να διασφαλιστεί το βουνό και η κοινότητα – είναι πολύ σημαντική για όλους και για τον τόπο.

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Π.Κ. ΚΑΙ Κ.Π.Δ. : Οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής ∆ικονοµίας µε τον Ν 5090/2024

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το 9ο Συνέδριο Δίκαιης Μετάβασης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

«Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies