Μεσσηνίας

Για τις κρατικές γεωτρήσεις (ΓΟΕΒ) Φιλιατρών.

Κύριε Περιφερειάρχη,
Σε μεγάλη αναστάτωση κι αδιέξοδα βρίσκονται οι αγρότες των Φιλιατρών, αφού εδώ και αρκετό καιρό η ΔΕΗ εξαιτίας του χρέους που έχει συσσωρευθεί έχει κόψει το ρεύμα από πέντε γεωτρήσεις και δεν μπορούν εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, να ποτίσουν τις ελιές αλλά και άλλες καλλιέργειες.
Το συνολικό χρέος προς τη ΔΕΗ είναι αυτή τη στιγμή 42.000 ευρώ περίπου και η ΔΕΗ ζητάει 6.000 ευρώ προκαταβολή για να προβεί σε ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού και να συνδέσει το ρεύμα στις γεωτρήσεις που το έχει κόψει.
Αυτή τη στιγμή από τις 13 γεωτρήσεις των Φιλιατρών λειτουργούν οι δύο (2 είναι υπό επισκευή από εργολαβία της Περιφέρειας για επισκευή 3 γεωτρήσεων αντί 120.000 ευρώ, έχει επισκευαστεί μόνο η 1) Οι υπόλοιπες δεν λειτουργούν είτε γιατί η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα, είτε γιατί χρήζουν επισκευής.
Σοβαρό επίσης πρόβλημα υπάρχει με τη μισθοδοσία, αλλά κυρίως με την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των δύο υπαλλήλων που απασχολούνται στον Οργανισμό, αφού μόνο για την περίοδο 2012-2016 είχαν συσσωρευτεί εισφορές μαζί με προσαυξήσεις το ποσό των 130.000 ευρώ προς το ΙΚΑ, και από το 2016 μέχρι σήμερα είναι ασφαλιστικά ακάλυπτοι και το ποσό αυτό ίσως έχει διπλασιαστεί.
Εξαιτίας όλων αυτών των προβλημάτων αναγκάστηκε σε παραίτηση η Διοικούσα επιτροπή του Οργανισμού και μέχρι σήμερα ο οργανισμός είναι Διοικητικά ακάλυπτος.
Με βάση τα ανωτέρω ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη:
1. Αν έχετε ασχοληθεί μέχρι σήμερα με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει με τις κρατικές γεωτρήσεις Φιλιατρών.
2. Αν προτίθεστε να καλύψετε τα χρέη του Οργανισμού (ΔΕΗ, ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων) από τα αποθεματικά του ταμείου της Περιφέρειας για να αρθούν τα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα (όπως αντίστοιχα πράξατε με τον ΓΟΕΒ Παμίσου) και να συνεχιστεί η καλλιέργεια αναγκαίων για τη διατροφή του λαού μας προϊόντων (λάδι, κηπευτικά κτλ.).
3. Αν σκοπεύετε να διεκδικήσετε από τα αρμόδια Υπουργεία και τη Κυβέρνηση μέτρα για μείωση του καλλιεργητικού κόστους (κατάργηση ρήτρας αναπροσαρμογής, ΦΠΑ κλπ στο ηλεκτρικό ρεύμα) και την άμεση έναρξη κατασκευής του αρδευτικού δικτύου του Φιλιατρινού φράγματος που θα συμβάλλει στη λύση της άρδευσης των καλλιεργειών,τη μείωση του κόστους παραγωγής και την αύξηση των αγροτικών προϊόντων.

Κελλάρης Γιάννης
Περιφερειακός Σύμβουλος με τη ¨Λαϊκή Συσπείρωση¨

Σχετικές αναρτήσεις

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος

admin2020

Νομαρχιακή Συνέλευση ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

admin2020

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies