Για τις 23 Οκτώβρη 2023 αναβλήθηκε η δίκη του Βάλσαμου Συρίγου για τους πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα, ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, δικάζεται με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε κινητοποίηση τον Οκτώβρη του 2019 ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας. Μαζί με εκατοντάδες αγωνιστές εργάτες έδωσε τη μάχη για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικής – λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη.

Νωρίτερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων έγινε συγκέντρωση από εκπροσώπους εργατικών σωματείων και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ακόμα οι Γιάννης Πρωτούλης και Κώστας Παρασκευάς, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει με τη μαζική συμμετοχή και την αλληλεγγύη. Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα και όσους αγωνίζονται. Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», τονίζει το ΠΑΜΕ. 

Μετά την απόφαση για αναβολή ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας δήλωσε: «Δύο εικόνες είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης. Από τη μια μεριά, πριν μια βδομάδα μέσα στη Bουλή ήρθε νομοσχέδιο από τη ΝΔ, υποτίθεται για την προστασία της κατοικίας, των εργαζομένων που θέλουν να αποκτήσουν κατοικία, και γίνεται πασαρέλα και από τα άλλα αστικά κόμματα ποιος δείχνει μεγαλύτερη συμπόνια στους εργαζόμενους που δεν έχουν σπίτια και έχουν στεγαστικό πρόβλημα. Η άλλη εικόνα είναι η σημερινή, με τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων να δικάζεται επειδή στάθηκε απέναντι σε πλειστηριασμό κατοικίας εργαζόμενου με τους νόμους που έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ. Από αυτό προκύπτει το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν όλοι οι εργαζόμενοι: Ποιος θα σώσει τον λαό; Ποιος θα σώσει τα σπίτια του λαού; Αυτοί που νομοθετούν για να του τα πάρουνε, για να προστατέψουν τα συμφέροντα των τραπεζών ή οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους, τα συνδικάτα τους, με τους πρωτοπόρους συνδικαλιστές μπροστά σε αυτό τον αγώνα, χωρίς να σταματάνε απέναντι σε καμιά δυσκολία; Καμιά ανοχή, κανένας συμβιβασμός, καμία αυταπάτη, καμία αναμονή απέναντι στην αντεργατική πολιτική και στους φορείς που την υλοποιούν. Ο λαός με τον αγώνα του θα σώσει τον λαό».